Zatvori
PoslovniPuls
28/10/2021

Googleov cloud gaming servis Stadia omogućio besplatno isprobavanje video igara

Iako smo već pomalo zaboravili na Googleov servis Stadia - cloud gaming servis koji u teoriji  omogućuje uživanje u video igrama "na daljinu" bez potrebe za posjedovanjem računala snažne procesorske snage ili najnovije grafičke kartice - iz Stadije su nas podsjetili na svoje postojanje objavom vijesti o početku "free trial" programa koji će omogućiti svim vlasnicima Google korisničkog računa instant isprobavanje određenih video igara iz ponude ovog servisa.

Stadia je dostupna u SAD-u, Kanadi i dijelu Europske unije, ali na žalost ne i u Hrvatskoj. Googleova inicijalna obećanja o high-fidelity streamingu video igara na svim vrstama uređaja-  u dobroj se mjeri nisu realizirala, ponajviše zbog još uvijek nedovoljno velikih brzina pristupa internetu, a iako se jedno vrijeme činilo kako Stadia postaje prošlost - čini se kako u Googleu ne misle tako.

Trenutno jedina igra koja je uključena u "free trial" program jest "Hello Engineer", ali uskoro bi i nekoliko drugih, izabranih, video igara trebalo dobiti svoje vremenski limitirane verzije (do 30 minuta igranja).

Ukoliko imate brzu internetsku vezu i još važnije - živite u jednoj od podržanih zemalja - Stadiju možete isprobati ovdje.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram