Zatvori
PoslovniPuls
26/10/2021

FaZe - jedan od prvih profesionalnih gaming klanova - postaje javno izlistana kompanija

FaZe, legendarni gaming klan transformiran u esports ekipu, sada će postati jedna od prvih kompanija ove vrste koja je izlistana na burzi.

Sve to dogodit će se u okviru SPAC spajanja s tvrtkom B.Riley Principal 150 Merger Corp. Tržišna kapitalizacija FaZe-a nakon izlistavanja na burzu trebala bi iznositi milijardu dolara, a kroz spajanje FaZe će dobiti i pristup svježem kapitalu od nešto manje od 300 američkih dolara.

FaZe je jedna od prvih profesionalnih esports gaming organizacija čiji se igrači danas natječu u popularnim video igrama Call of Duty, Fortnite i PUGB i drugima, a surađuju s globalno prepoznatljivim brendovima poput McDonald'sa i Manchester Cityja.

S ukupnom sljedbom od oko 350 milijuna pratitelja na društvenim kanalima i mrežama - FaZe je prošle godine odlučio dodatno proširiti svoj utjecaj otvaranjem produkcijske kompanije Faze Studios u suradnji s iskusnim hollywoodskim producentima.

Izlazak na burzu dogodit će se tijekom 2022. godine, a tvrtka će biti uvrštena u NASDAQ tehnološki indeks uz simbol "FAZE".

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram