FaZe, legendarni gaming klan transformiran u esports ekipu, sada će postati jedna od prvih kompanija ove vrste koja je izlistana na burzi.

Sve to dogodit će se u okviru SPAC spajanja s tvrtkom B.Riley Principal 150 Merger Corp. Tržišna kapitalizacija FaZe-a nakon izlistavanja na burzu trebala bi iznositi milijardu dolara, a kroz spajanje FaZe će dobiti i pristup svježem kapitalu od nešto manje od 300 američkih dolara.

FaZe je jedna od prvih profesionalnih esports gaming organizacija čiji se igrači danas natječu u popularnim video igrama Call of Duty, Fortnite i PUGB i drugima, a surađuju s globalno prepoznatljivim brendovima poput McDonald’sa i Manchester Cityja.

S ukupnom sljedbom od oko 350 milijuna pratitelja na društvenim kanalima i mrežama – FaZe je prošle godine odlučio dodatno proširiti svoj utjecaj otvaranjem produkcijske kompanije Faze Studios u suradnji s iskusnim hollywoodskim producentima.

Izlazak na burzu dogodit će se tijekom 2022. godine, a tvrtka će biti uvrštena u NASDAQ tehnološki indeks uz simbol “FAZE”.