Zatvori
PoslovniPuls
22/10/2021

Prijavite se na CASSINI hackathon - osvojite 1.000 eura i 100 sati mentorstva

Kreativni pojedinci i timovi sa šarolikim znanjima i saznanjima iz prirode i društva, ljubitelji pythona, UX-a, kreativni koderi i UI nindže - prijavite se na CASSINI Hackathon, međunarodno natjecanje timova u razvoju idejnih rješenja koje će se održati od 5. do 7. studenog 2021. u hibridnom obliku - u BIRD Inkubatoru, Petračićeva 4 u Zagrebu i online.

Pobjednički tim očekuje nagrada od 1.000 eura koju će osigurati organizator CASSINI Hackathona u Hrvatskoj - INVENTO Capital Partners, poduzetnički akcelerator za start-upove u svim fazama razvoja, a Bird Inkubator će, kao jedan od partnera i domaćin hackathona, 'udomiti' jednog od natjecatelja po svom izboru te mu pružiti poticajno okruženje i prostor za razvoj poduzetničke ideje.

Tijekom hackathona timovi će imati na raspolaganju vrsne mentore, poput poznatog i borbenog poduzetnika Dražena Oreščanina, zatim Igora Magdalenića stručnjaka za krizni menadžment, Daria Vuljanka koji je pokrenuo start-up koristeći satelitske podatke, Gorjana Agačevića eksperta za UX i analizu podataka i brojni drugi, a pobjednici će osvojiti priliku za dodatnih 100 sati mentoriranja međunarodnih stručnjaka.

Prijave za hackathon zaprimaju se do 29. listopada 2021. putem poveznice CASSINI Hackathons | Croatia

Sudionici hackathona iz Hrvatske i još 9 zemalja diljem Europe radit će na razvoju idejnih rješenja za jedan od izazova, po vlastitom izboru:

Siguran prolaz na moru - rješenja koja će omogućiti brodovima i ribarskim kočaricama sigurnu plovidbu preko mora.
Život na kopnu - rješenja koja će olakšati ljudima, biljkama i životinjama prilagodbu na klimatske promjene.
Briga o životinjama - rješenja koja će pomoći u zaštiti biološke raznolikosti i prirodnih staništa divljih životinja.

Timovima će na raspolagnaju, osim stručnih mentora, biti i EU Space Data, poput Copernicusa, Galilea i EGNOS-a. Iako ovo pomalo zvuči svemirski, prethodni sudionici CASSINI Hackathona kažu da je dovoljno IT znanje na razini izrade web stranice, no timu su potrebna i druga znanja i vještine te kreativno razmišljanje o izazovima koji su postavljeni.

Sve koji su u dilemi oko sudjelovanja pozivaju se na online predavanja u tjednu od 25. do 28. listopada 2021., kada će imati priliku poslušati brojna stručna predavanja, kao i iskustva s prvog Cassini hackathona. U međuvremenu, za neke od izazova inspiraciju pronađite u kratkoj VIDEO prezentaciji klimatologa Ivan Guettler koji nam je pričao o problemima koje nose klimatske promjene.

Organizatori CASSINI Hackathona u Hrvatskoj su INVENTO Capital Partners s partnerima: Bird Inkubator, Sveučilište u Zagrebu, Lean StartUp Croatia, Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, Hrvatska udruga kriznog menadžmenta i Svemirski žurnal.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti organizatorima na info@inventocapitalpartners.eu

Izvor: HAMAG BICRO

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram