Zatvori
PoslovniPuls
14/10/2021

Postaje li Miami prvi američki grad koji zaposlenike plaća Bitcoinom?

Ako je vjerovati tamošnjem gradonačelniku Francisu Suarezu - hoće! Gradonačelnik Miamija u razgovoru za Bloomberg potvrdio je svoje namjere oko zakonske regulacija isplata plaća u Bitcoinu za gradske zaposlenike i službenike.

"U listopadu ćemo podnijeti prijedlog kako bismo našim zaposlenicima omogućili primanje plaće u bitcoinima, a želimo i da stanovnici dobiju mogućnost plaćanja svih gradskih naknada u bitcoinima, pa čak i poreze, naravno ako to bude izvedivo", rekao je Suarez u intervjuu s poslovnim kanalom Bloomberg i potvrdio kako će od savezne države Floride zatražiti da Miamiju dopusti držanje bitcoina u svojoj bilanci.

Trenutno važeći državeni i savezni statuti općinama ne dopuštaju posjed kriptovaluta, ali Suarez to želi promijeniti. "To mi je veliki prioritet jer želim da Miami postane kripto - prijestolnica Sjedinjenih Država ili svijeta", rekao je.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram