Zatvori
PoslovniPuls
24/08/2021

Gradonačelnik malog američkog gradića svojim sugrađanima želi podjeliti Bitcoin

Gradonačelnik Cool Valleyja, malog američkog gradića u predgrađu St. Louisa, želi svojim sugrađanima podijeliti financijsku pomoć u obliku Bitcoina, ali to nije sve...

Naime, gradonačelnik Jayson Stewart naumio je do kraja godine svakom građaninu Cool Valleyja (u kojem živi njih 1.500) podijeliti kriptovalutu Bitcoin u vrijednosti do 1000 američkih dolara.

Razlog? Prilika za bogatstvo. Stewart navodi iskustva njegovih prijatelja i poznanika.

"Gledajte, to je digitalno zlato. Neki od mojih prijatelja su potpuno promijenili svoje živote uz pomoć Bitcoina. Radili su normalne poslove, a sada imaju bogastvo od 80 milijuna dolara", prepričao je Stewart koji, čini se, želi pomoći svojim sugrađanima da učine isto.

A kako bi namaknuo dovoljno novca za svoj plan, ovaj osebujni gradonačelnik planira posegnuti u džepove svojih političkih donatora, kao i u državne fondove, pa i one za financijsku pomoć za posljedice pandemije COVID-19.

Gradonačelnik Stewart smatra kako je tih planiranih 1.000 dolara samo početak i u svoj plan namjerava ugraditi klauzulu koja će primorati stanovnike Cool Valleyja da zadrže svoje kripto dolare namjanje 5 godina, jer on očekuje kako će tada njihov Bitcoin vrijediti još više nego danas.

A hoćemo li vidjeti realizaciju ove nesvakidašnje američke političke promocije - vrijeme će pokazati...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram