Zatvori
PoslovniPuls
13/10/2021

Tvrtka iza onog impresivnog (lažnog) AR demo-a predstavila novi headset

Sjećate se onog viralnog videa s velikim kitom u školskoj dvorani koji nas je oduševio, pa zatim još više razočarao kada je otkriveno da video nije proizvod vrhunske AR (augmented reality) tehnologije, već samo uvjerljivih vizualnih efekata?

Tvrtka Magic Leap, koja je prije 5 godina iskoristila prethodno spomenuti video za promociju svog VR headseta - sada najavljuje nova ulaganja i predstavlja novi headset Magic Leap 2 kojeg opisuju kao "najmanji i najlakši uređaj proširene stvarnosti za korporativnu primjenu".

Veliki je to povratak iz mrtvih za tvrtku koja je već u više navrata otpisivana, pogotovo kada se doznalo kako je umjesto priželjkivanih 100.000 prodanih primjeraka Magic Leap headset-a prve generacije - prodala samo 6.000 primjeraka.

Međutim, ulagači među kojima se nalaze i Google, AT&T, Warner Bros i Alibaba - očito znaju nešto više nego javnost - pa su ovih dana ponovno uložili 500 milijuna dolara u Magic Leap.

Tvrtku od prošle godine vodi bivša potpredsjednica Microsofta, Peggy Johnson, koja je Magic Leap 2 predstavila kao "idealan uređaj za proširenu stvarnost za velike (korporativne) korisnike".

Uređaj u prodaju kreće iduće godine, a hoće li polučiti više uspjeha nego prethodnik - tek trebamo doznatii.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram