Zatvori
PoslovniPuls
06/10/2021

Hrvatski startup Memgraph dobio investiciju od 9,3 milijuna dolara!

Uspješni hrvatski startup Memgraph jučer je na svom Memgraph October 2021 događaju predstavio novi Memgraph 2.0 (dostupan svima pod BSL licencom) te objavio seed investiciju u iznosu od 9,34 milijuna dolara predvođenu Microsoftom, investicijskim fondom M12 te Heavybit Industries, In-Q-Tel, Counterview Capital, ID4 Ventures i Mundi Ventures.

Snažne analitičke mogućnosti koje donose tokovi podataka i grafova, do danas, bile su rezervirane samo za skupinu “Big tech” kompanija, a od danas s Memgraphom i za sve ostale. Poput vodeće grupe tehnoloških kompanija nazvane FAANG - Facebook, Amazon, Apple, Netflix i Google za koju je ova tehnologija od strateške važnosti.

“Novi Memgraph 2.0 omogućuje programerima, inženjerima, podatkovnim stručnjacima, velikim kompanijama i entuzijastima da programiraju svoje aplikacije temeljene na tokovima podataka i grafova u samo nekoliko minuta.” te nastavio “Memgraph 2.0 donosi programerima i razvojnim inženjerima snažnu platformu za izradu aplikacija temeljenih na grafovima i tokovima podataka", rekao je suosnivač Memgrapha Dominik Tomičević .

Dominik Tomičević i Marko Budiselić (CTO), suosnivači Memgrapha, su u konzultacijama s mnogim velikim kompanijama, primijetili frustrirajuće činjenice o graf bazama podataka koje su u svojevrsnom status quo. Stoga su, kroz sljedećih 5 godina, izradili Memgraph koji je omogućio snažne analitičke mogućnosti potpomognute graf bazama podataka.

Dokaz da je Memgraph iznimno jaka platforma, pokazuje suradnja s tvrtkom LSI Chemical, globalnim liderom u kemijskoj industriji istraživanja i razvoja. To potvrđuje i Tobias Merz, direktor globalnih operacijskih tehnologija u LSI:

“Memgraph nam je omogućio da izradimo snažne modele cijelih proizvodnih sustava koristeći graf baze podataka što je za nas predstavljalo veliku inovaciju poslovanja. Memgraph grafičke analize omogućile su nam da bolje shvatimo naše procese, optimiziramo ih i donosimo prave odluke kako bi pružili što bolju uslugu za naše kupce.”

Spomenuta investicija od 9 milijuna dolara , iskoristit će se za nove razvojne aktivnosti te proširenje razvojnog tima i širenje Memgraph zajednice programera i entuzijasta.

"Cilj ove runde financiranja je proširiti i dodatno osnažiti team. Iako zapošljavamo u cijeloj Europi, te imamo inženjere u Grčkoj i Nizozemskoj, i dalje će glavni hub ostati u Hrvatskoj. S obzirom na to da je veći prioritet razvoj Cloud proizvoda, zapošljavat ćemo primarno Frontend (Angular) i Backend (NodeJS) inženjere koji se žele priključiti manjem, ali agilnom i brzom teamu te lansirati Memgraph u Cloud", izjavio je Marko Sršan, (COO Memgrapha)

Memgraph 2.0. može ga se besplatno preuzeti na službenim stranicama Memgrapha - www.memgraph.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram