Zatvori
PoslovniPuls
05/10/2021

Hrvatski startup Wasp osigurao seed ulaganje od 1,5 milijuna dolara

Hrvatski startup Wasp, iza kojeg stoje braća Matija i Martin Šošić, osigurao je seed ulaganje od 1,5 milijuna dolara i to od grupe ulagača 68 Capital, Tokyo Black, Acequia Capital, Abstraction Capital i nekolicine poslovnih anđela.

Pojednostavljeno, Wasp je konfiguracijski sloj koji omogućuje bržu i jednostavniju izradu web aplikacija, a podržava development u Reactu, Prismi i Node.js-u.

Wasp je uspješno završio mentorski program legendarnog startup inkubatora Y Combinator, koji je pomogao poznatim kompanijama poput Airbnb-a, Conbase-a, Dropbox-a, Stripe-a i brojnih drugih.

U Wasp-ovoj rundi ulaganja sudjelovao je i direktor Y Combinatora i osnivač poznatog streaming servisa Twitch, Michael Seibel.

Wasp u planu ima zapošljavanja koja će im pomoći nadograditi proizvod i učiniti ga još primamljivijim za korištenje od strane developera.

Wasp je open source alat i kao takav - besplatan za korištenje, a uz pomoć njega već je napravljeno i nekoliko stotina web aplikacija.

Foto: Wasp

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram