Zatvori
PoslovniPuls
23/09/2021

Joberty, platforma za IT poslove, stiže u Hrvatsku

Popularna srbijanska platforma za poslove u IT sektoru, Joberty, najavila je skori ulazak na hrvatsko tržište i to nakon što je osigurala ulaganje teško 350.000 dolara uz vrednovanje kompanije na iznos od 3,3 milijuna dolara.

Investiciju je osigurao fond Kroog Ventures, iza kojeg, između ostalih, stoji i Vladan Balaban, predsjednik velike IT grupacije M&I.

"IT sektor u Srbiji bilježi ubrzanu ekspanziju u posljednjih nekoliko godina i godišnji rast od 25 posto. Stoga smatram da treba podržati IT projekte koji dodatno jačaju IT zajednicu u Srbiji i omogućuje im da ponuditi svoje usluge na svjetskom tržištu", istaknuo je Balaban.

U narednom periodu u planu je lansiranje lokalizirane verzije Joberty platforme u Hrvatskoj i početak beta testiranja u Kaliforniji.

Iz Jobertyja kažu kako njihovu platformu koristi oko 27.000 IT profesionalaca i više od 600 partnerskih kompanija.

“Naša misija je pojačati traženje i pronalaženje posla u IT sektoru na što većem broju tržišta. Prema procjenama, globalna potražnja za IT poslovima premašit će nekoliko milijuna, a naš fokus je biti u službi tih zahtjeva ", rekao je Nikola Mijailović, osnivač Jobertyja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram