Zatvori

Mastercard kupio blockchain startup CipherTrace

Globalni kartičarski div Mastercard preuzeo je za nepoznati iznos blockchain startup CipherTrace i još jednom potvrdio ozbiljnost svojih namjera oko ulaska na tržište kriptovaluta.

CipherTrace sa sjedištem u Kaliforniji radi na tehnologijama i softverskim alatima koji pomažu tvrtkama i državnim vlastima otkriti i zaustaviti ilegalne i "prljave" kripto transakcije. Njihovu platformu već koriste neke od najvećih svjetskih banaka, ali i brojne kripto-mjenjačnice.

"Digitalna imovina ima potencijal promijeniti svijet trgovine, od svakodnevnih uplata i isplata novca do transformacije čitavih gospodarstava. S brzim rastom digitalne imovine stvara se i potreba osigurati njezinu vjerodostojnost i sigurnost", poručio je predsjednik Mastercarda za kibernetiku i obavještajna rješenja, Ajay Bhalla.

Iako u načelu blockchain transakcije garantiraju potpunu anonimnost svake transakcije, zbog čega ih koriste pojedinci i organizacija s druge strane zakona, tvrtke poput CipherTrace proizvode analitička rješenja koja ipak mogu registrirati sumnjive transakcije i o istima obavijestiti vlasti i represivne organe.

Visa platila 150.000 dolara za ovaj NFT avatar žene s irokezom

Mastercard, koji je već ranije ove godine najavio omogućavanje plaćanja pojedinim kriptovalutama, nije jedini s velikim ambicijama na tržištu kriptovaluta. Njegov najveći konkurent, Visa, osim kupovine NFT avatara za 150.000 dolara, početkom ljeta objavio je kako su njegovi korisnici na kripto transakcije ove godine potrošili više od milijarde dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram