Zatvori
PoslovniPuls
04/09/2021

Reddit se priprema za IPO težak 15 milijardi dolara

Popularna online zajednica uskoro će se pridružiti drugim velikim američkim tehnološkim kompanijama koje su izlistane na burzi.

Prema pisanju Reutersa, Reddit se priprema za inicijalnu javnu ponudu (IPO) dionica koja bi kompaniju mogla vrednovati na iznos od vrtoglavih 15 milijardi dolara. Tvrtka će uskoro zaposliti investicijske bankare i odvjetnike koji bi joj trebali pomoći pri izlasku na burzu, doznaje Reuters.

U posljednjoj ulagačkoj rundi, o kojoj smo i mi već pisali, Reddit je prikupio 700 milijuna dolara dodatnog kapitala uz valuaciju tvrtke na iznos od 10 milijardi dolara.

Reddit su 2005. osnovali Steve Huffman, Alexis Ohanian i Aaron Swartz, a danas ima 52 milijuna dnevnih korisnika, okupljenih oko više od 100.000 interesnih zajednica.

U drugom kvartalu ove godine Reddit je po prvi put ostvario prihode veće od 100 milijuna dolara, a na popisu njihovih ulagača nalaze se neki od najrespektabilnijih VC i private equity fondova poput Fidelity Investments, Andreessen Horowitz, Sequoia Capital i Tencent Holdings.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram