Zatvori
Jasmin Hadžić
19/08/2021

Hrvatski inženjeri rade za najveću B2B elektronsku mrežu plaćanja

GlobalLogic Hrvatska započeo je s radom za Bottomline, najveću i najbrže rastuću B2B elektronsku mrežu plaćanja koja za 450.000 organizacija iz 92 zemlje svijeta obrađuje transakcije od više od 200 milijardi dolara godišnje. Softverski inženjeri iz Zagreba omogućavat će korisnicima prelazak s papirnatih na elektroničke transakcije te kreirati inovativna rješenja u cloudu kako bi se obavljale informacije o plaćanjima i prijenosima novca, navodi se u priopćenju.

“Posljednjih nešto više od godinu dana iskoristili smo priliku za širenje u nove industrije. Povrh automobilske industrije i telekomunikacija u kojima smo bili prepoznati lokalno, sada smo uključeni i u druga područja kao što je Fintech, Telemetrics IoT, Vendor Management Systems, razvoj softvera za industriju i slično. Klijenti su iz raznih zemalja širom svijeta, a snažan lokalni iskorak omogućuje nam snaga grupe GlobalLogic koja je jedna od vodećih kompanija u svijetu u Product Engineeringu, odnosno dizajniranju i izgradnji inovativnih proizvoda, platformi i digitalnih iskustava u modernom svijetu. Uključivanje GlobalLogic Hrvatska u rad za Bottomline, koji već obavlja naš tim na svjetskoj razini, je zasigurno vrlo atraktivan lokalnim softverskim inženjerima jer će se susresti s brojnim izazovima, implementirati složena softverska rješenja te biti u centru događanja u području razvoja softvera za financijsku industriju”, rekao je Vladimir Kosanović, direktor GlobalLogic Croatia.

Softverski inženjeri iz Zagreba pridružit će se kolegama u GlobalLogicu koji već više godina uspješno rade na ovom velikom klijentu. Razvoj mreže plaćanja je samo jedan segment rada, a posebno je zanimljivo što GlobalLogic pruža ekspertizu tijekom cijelog ciklusa razvoja proizvoda kroz razvoj softvera, poslovne analize, automatizaciju osiguranja kvalitete, DevOps te posljedičnu podršku tijekom korištenja proizvoda. Uz razvoj elektroničke i platne mreže, inženjeri će raditi i na drugim rješenjima. Primjerice, rješenju temeljenom na SaaS-u koje pomaže u upravljanju pravnim troškovima i potraživanjima posrednika u osiguranju ili povećanoj učinkovitosti na polju prijenosa financijskih podataka ili borbi protiv kibernetičkog kriminala i upravljanja rizicima.

“Niz je projekata značajnih i vrlo izazovnih koji iziskuju specijalna znanja inženjera, posebice vezano uz najnovije mogućnosti programskog jezika Java te iskustva prebacivanja monolitnih sustava na mikroservisnu arhitekturu. Timovi su organizirani prema Scrum metodologiji, a koristit ćemo i agilne metode onboardinga, kako bismo bili u mogućnosti što prije se uhvatiti u koštac s novim izazovima. Imamo vrlo dobra iskustva s takvim pristupom i na drugim lokalnim projektima”, rekao je Igor Čović, menadžer u GlobalLogicu koji vodi diviziju Commerce, u okviru koje se nalaze i klijenti iz financijske industrije.

Čović dodaje da su neki od konkretnijh izazova učiniti brži servis plaćanja između banaka te prijenos sredstava svesti na par sekundi. Očekuje se da će na projektu biti angažirano nekoliko Scrum timova sastavljenih od softverskih inženjera i inženjera za provjeru kvalitete koji posjeduju znanja Java/J2EE, Spring, Hibernate, Microservice, RDBMS (Oracle, SQL Server).

Kvaliteta dosadašnjeg rada za Bottomline vidljiva je na konkretnim poboljšanjima koja direktno utječu na poslovne rezultate. Primjerice, timovi iz Poljske i Ukrajine su od početka angažmana za Bottomline uspjeli smanjiti vrijeme lansiranja proizvoda na tržište s 150 na 45 dana dok je istovremeno kroz automatizaciju procesa sada potrebno 20 posto manje uloženih aktivnosti kako bi se osigurala vrhunska kvaliteta proizvoda, stoji u priopćenju.

TEME:  
AUTOR: Jasmin Hadžić
Osnivač digitalne agencije VIDI MEDIA koja klijentima nudi usluge izrade web stranica po mjeri, online oglašavanja (Google Ads, Facebook, Instagram), SEO-a (optimizacije za internet tražilice) i social media marketinga. Web stranica
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram