Zatvori
Jasmin Hadžić
17/08/2021

Peekator s 300 tisuća eura ulaganja kreće u osvajanje britanskog tržišta, a njegov osnivač seli u London

Startup čiji počeci sežu još u "davnu" 2017. godinu kada je svoj poslovni put započeo kao agencija za mystery shopping - Peekator je danas punokrvna online platforma za provedbu kampanja istraživanja kupaca s neskrivenim ambicijama za globalno širenje.

Peekator, na čijem se čelu nalazi Šibenčanin s adresom u Zagrebu, Marin Mrša, danas za klijente ima tvrtke poput dm-a, Coca-Cole HBC, Zagrebačke banke i Kauflanda - a sljedeći izazov za Mršu i njegov 10-tero člani tim kojeg sačinjavaju inženjeri, prodavači i sociolozi - jest osvajanje lukrativnog britanskog tržišta.

Gorivo u obliku ulaganja od 300.000 eura već su osigurali od grupe privatnih ulagača okupljenih u tvrtku Omnia ulaganja.

"Ulagače smo dobili preko Zagrebačke burze koji su pak za nas doznali preko Linkedina", kaže Mrša koji je i sam veliki pobornik ove poslovne društvene mreže i dodaje kako njihovi ulagači imaju puno povjerenje u viziju rasta i razvoja Peekatora.

Mrša otkriva kako u Velikoj Britaniji planiraju otvoriti ured, dok će razvoj i razvoj poslovanja i dalje ostati u Hrvatskoj.

"Dio plana je i moje skoro preseljenje u London kako bismo imali kvalitetniju lokalnu prisutnost i ostvarili lakši kontakt s tamošnjom poslovnom zajednicom", otkriva Mrša.

Peekator kao online platforma, za čiji je tehnološki razvoj zadužen suosnivač Marin Mucalo, danas svojim korisnicima omogućuje provedbu i analizu detaljnih istraživanja kupaca i to na više od 100 milijuna potrošača u 130 zemalja - a rezultati se nalaze na stolu klijenata u roku od 24 do 48 sati.

"Svako istraživanje na kraju završava u rukama naših sociologa koji pišu zaključke i prijedloge za klijenta i tu vidimo najveću vrijednost za naše klijente i korisnike", pojašnjava Mrša i dodaje kako Peekator nije rezerviran za velike kompanije i korporacije, već ga s jednakom učinkovitošću mogu upotrebljavati i male te srednje tvrtke.

"Konkurentski proizvodi postoje, ali vjerujemo kako posjedujemo jedinstvenu kombinaciju brzine koju nam omogućuje Peekator tehnološka platforma i naš interni research tim", uvjeren je Mrša.

U budućnosti Peekator bi mogao dobiti i komponentu umjetne inteligencije (AI) Mrša najavljuje, ali i priznaje kako još uvijek istražuju na koji način najbolje implementirati AI tehnologije kako bi izvukli najveću moguću korist za klijente Peekator platforme.

Peekator će, doznajemo, u skorije vrijeme tražiti i dodatne investicije za još ubrzaniji rast i širenje svojih usluga i proizvoda na globalnom tržištu.

TEME:  
AUTOR: Jasmin Hadžić
Osnivač digitalne agencije VIDI MEDIA koja klijentima nudi usluge izrade web stranica po mjeri, online oglašavanja (Google Ads, Facebook, Instagram), SEO-a (optimizacije za internet tražilice) i social media marketinga. Web stranica
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram