Zatvori
PoslovniPuls
12/01/2021

Alexina vještina „Reci mi kada“ kombinira podsjetnike s ostalim informacijama

Mala promjena koja bi mogla biti značajna za svakodnevne korisnike Alexe.

Amazon je u posljednjih mjesec dana ažurirao Alexu izmijenjenom verzijom njezinih podsjetnika. Sada od nje možete zatražiti da vam „kaže kada“ će se neki događaj održati i dati vam ostale podatke o njemu te vas obavijestiti kada se on stvarno odvija.

Do sad ste mogli postaviti podsjetnik za događaj ili zadatak u određeno vrijeme, a zahtjevom da vam Alexa kaže kada će se događaj dogoditi mogli ste izvući relevantne informacije. „Reci mi kada“ svojevrsna je sinteza dvaju zadataka. Amazon je pružio nekoliko primjera: od Alexe možete zatražiti da vam „kaže kada je sljedeća utakmica vaše omiljene nogometne momčadi“, a Alexa bi vam mogla reći vrijeme igre i postaviti podsjetnik za gledanje. Još jedna zanimljiva upotreba je za e-mail, sada možete tražiti od Alexe da vam kaže kada e-mail stigne od određene osobe, a isto tako vam može najaviti dolazak maila i spasiti vas od stalne provjere pristigle pošte. Naravno, trebate dati privolu da Alexa može pristupiti vašoj e-pošti kako bi ta značajka funkcionirala.

„Reci mi kada“ djelomično se preklapa s ranijom vještinom za upozorenja o teškim vremenskim uvjetima. Alexu možete tražiti da vam kaže kada postoji upozorenje za vrlo nepovoljnu vremensku prognozu, a asistent vas može podsjetiti kada je takvo što moguće u vašem području.

Ovo možda nije najuzbudljivija značajka, „Reci mi kada“ je dobar primjer kako Alexa s vremenom shvaća  sposobnost pružanja više kontekstualnih informacija i dodatnih pitanja.

Za više Alexinih ažuriranih značajki posjetite ovaj link.


Izvor: The Verge
Foto: Pexels

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram