Zatvori
PoslovniPuls
17/12/2020

2020: Izazovna godina, sjajni gadgeti

Za 2020. bismo mogli reći svašta, no jedno je sigurno – uređaji koji su se koristili u njoj bili su poprilično dobri. U godini kada su mnogi od nas više nego ikad ovisili o ekranima da ostanemo povezani, radimo svoj posao i ostanemo pri zdravoj pameti, tehnologija koja stoji iza njih bila je bolja nego ikad.

Ove godine tehnologija je obećala generacijske promjene u potrošačkoj tehnologiji. Nova Mac računala i novi hardver za igre koje smo dobili 2020. godine zaista su započeli različitu i bolju eru u računalstvu. Apple, Nvidia, Microsoft, Sony i AMD ispunili su svoje bombastične tvrdnje.

Računala i igre

Najveća zvijezda je  M1 čip u novim Appleovim laptopima i Mac Miniju. Obično prijelaz procesora znači probleme s nekompatibilnošću aplikacija koji traju godinama, ali morate otvoriti neobične slučajeve da biste pronašli aplikacije koje ne rade. Aplikacije dizajnirane za stare čipove rade sporo, ali u nekim slučajevima rade brže na M1. Obično se i poboljšanja brzine i baterije mjere u pojedinačnim postotnim bodovima, ali ovi su prijenosnici zapanjujuće brzi i traju zauvijek.

Zatim imamo novi hardver za igre. Prije ove godine, istodobno dobivanje 4K, HDR-a i visoke brzine osvježavanja činilo se (pre)velikim zalogajem. Nakon 2020. godine dostupan je na PC-u ili konzoli (pod pretpostavkom da možete pronaći hardver na zalihi i kupiti ga).

Nove grafičke kartice Nvidie i AMD-a uklanjanju kompromise koje igrači obično moraju napraviti u svojim grafičkim postavkama. Microsoftove Xbox serije X i S nemaju listu naslova sljedeće generacije, ali su kompetentno i tiho učinili da postojeće igre rade brže i izgledaju bolje. Također imaju puno potencijala za budućnost s Microsoftovom uslugom pretplate Game Pass Ultimate.

S druge strane, Playstation 5 sve nas je iznenadio novim kontrolerom koji nudi zaista nova i zanimljiva iskustva. Osnove PS5-a kao konzole također su jake - iako dizajn naravno ostaje polarizirajući.

Gledano u cjelini, nove PC grafičke kartice i nove konzole doista predstavljaju početak niza igara sljedećih generacija.

Mobiteli

Mobiteli u 2020. također su bili sjajni. Mobiteli koji su trebali započeti eru 5G bili su izvrsni - ne zato što podržavaju 5G, već zato što su jednostavno dobro izrađeni.

Teško se sjetiti jer se čini davnim, ali Samsungova linija Galaxy S20 pokrenuta je u ožujku kao prvi vodeći 5G telefon. Čudno je sugerirati da je sve što Samsung radi tiho, ali S20 i S20 plus bili su najbolji Android telefoni ove godine.

Novi iPhonei također su bili sjajni, a lansirani su zajedno sa sigurnom tvrdnjom da je „5G sada stvaran“.  No, kao i kod Samsunga, iPhone 12 je sjajan unatoč 5G, ne zbog njega. Posebno je iPhone 12 mini napokon učinio vrhunski telefon dostupan onima koji smatraju da je sve od iPhonea 5S preveliko.

Izvor: The Verge
Foto: Pexels

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram