Zatvori
dvokatno avionsko sjedalo
PoslovniPuls
10/09/2020

Ovo dvokatno avionsko sjedalo moglo bi ekonomskoj klasi omogućiti ravno sjedalo

Novi tipovi putnika zahtijevat će privatnost ili će za to htjeti platiti onoliko koliko bi platili za mogućnost spavanja.

Kada je riječ o budućnosti letenja, dizajnerske tvrtke postaju sve kreativnije. Budući da sve više putnika želi ostati distanciran od ostalih, tvrtke smišljaju rješenja koja uključuju razdjelnike između sjedala, pa čak i balon „Glassafe“. Jedna tvrtka iznijela je ideju koja će omogućiti ne samo fizičko distanciranje tijekom leta, već i priliku putnicima u ekonomskoj klasi da imaju ležeća sjedala.

Kreacija dizajnera Jeffreyja O'Neila, poznatija kao Zephyr Seat, mogla bi jednog dana omogućiti ležanje putnicima u ekonomskoj klasi zahvaljujući rasporedu sjedala na dva kata. To znači da će dvoje ljudi dijeliti red, jedan iznad drugog, slično krevetu na kat.

Sjedala su izrađena su od kvalitetnih laganih kompozitnih materijala i tako smanjuju izravne troškove održavanja. Gornja sjedala dolaze s teleskopskim ljestvama. Svako sjedalo će imati padajući prostor za noge kako bi se omogućio više osobnog prostora i više položaja za spavanje. Konfiguracija je vjerojatno dovoljno velika da roditelji i mala djeca mogu ležati zajedno.

O’Neill je koncept smislio na neprospavanom letu između New Yorka i Singapura prije nekoliko godina. O’Neill je 2019. podijelio svoj koncept na sajmu Aircraft Interiors Expo u Hamburgu, no interes se ponovno javlja otkako su objavljene nove smjernice za socijalno distanciranje. Sada slijede sigurnosni testovi što bi moglo potrajati do tri godine.

 

Izvor: Travel and Leisure
Foto: Pexels

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram