Zatvori
zaštita djece od virtualnog zlostavljanja
PoslovniPuls
24/08/2020

Umjetna inteligencija mogla bi zaštititi djecu od virtualnog zlostavljanja

Razvija se tehnologija koja može blokirati seksualni ili nasilni sadržaj dok se snima, dijeli ili prenosi uživo, što bi moglo pomoći u zaštiti stotina tisuća djece.

SafeToNet, britanski startup, koristi softver za otkrivanje prijetnji pokrenut umjetnom inteligencijom za prepoznavanje potencijalno štetnih materijala koji se snimaju ili dijele u stvarnom vremenu.

Može se koristiti na mobitelima djece kako bi se spriječilo stvaranje, slanje ili primanje video poziva i slika koje uključuju golotinju, seksualni sadržaj i nasilje.

Vjeruje se da je ovaj korak ključan kako bi se osigurala zaštita. Vlasnici društvenih mreža ovu tehnologiju bi mogli koristiti kao pomoć za prevenciju grafičkog sadržaja koji se prenosi i prekida prijenose uživo.

Richard Pursey , izvršni direktor SafeToNeta, rekao je da tehnologija može pomoći u sprječavanju maltretiranja. „Mobitel je najopasnije oružje koje je čovjeku poznato jer možete raditi sve što poželite - razgovarati s kime želite, gledati i slušati što god vam se sviđa. A sve to u neuređenom, nereguliranom svijetu.“

U studenom će 2000 obitelji krenuti s testiranjem softvera za koji se očekuje da će biti spreman za prodaju do sredine 2021. godine.

 

Izvor: Independent

Foto: Pexels

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram