Zatvori
bezdimne cigarete
PoslovniPuls
17/07/2020

Kako Philip Morris planira budućnost bez pušenja

U 2016. Philip Morris International (PMI) najavio je veliku poslovnu transformaciju - odmak od cigareta i drugih zapaljivih duhanskih proizvoda te ponudu zdravijih alternativa isporuke nikotina bez pušenja. Do 2025. postavili su cilj prestanka pušenja za 40 milijuna odraslih kupaca i prebacivanje na jednu od alternativa, kako bi se u konačnici postigla „budućnost bez pušenja“.

Prošlog mjeseca PMI objavio je izvješće u kojem je vidljiv napredak od 2016. godine: isporučili su 114 milijardi manje jedinica cigareta i drugih zapaljivih proizvoda i 52 milijarde više jedinica bezdimnih proizvoda.

Sve ovo čini se obećavajućim, no ostaju sumnje. Mnogi investitori još uvijek isključuju PMI iz svog portfelja zbog štete koju njihove cigarete i drugi zapaljivi proizvodi i dalje čine širom svijeta.

„Iako je prestanak pušenja najbolja odluka koju pušač može donijeti, milijardu ljudi koja i dalje konzumira nikotin najbolje je uvjeriti da promijene svoje ponašanje stvarajući proizvode na koje mogu prelaziti, a upravo je to ono što mi radimo“ izjavio je Andre Calantzopoulos, izvršni direktor PMI-a je za Harvard Business Review. Dodao je kako je usporedba dima cigareta s aerosolima stvorenima u novim proizvodima pokazala pad štetnih tvari između 90% i 95% te da, iako nije riječ o nerizičnim proizvodima, su znatno bolji od cigareta i mogu pomoći u postupnom odvikavanju.

Budućnost bez pušenja

Calantzopoulos je istaknuo da bi se eliminacija cigareta u nekim zemljama mogla očekivati za desetak godina, no za to je potrebna i suradnja između privatnog i javnog sektora. Određene uredbe ubrzale bi sam proces i lakše bi se provodio nadzor. Svjestan je deficita povjerenja od strane nevladinih organizacija i investitora, no smatra da kada je riječ o problemu poput pušenja, najbolji način za postizanje promjena je suradnja s tvrtkama koje uzrokuju problem.

 

Sadržaj preuzet s Harvard Business Review

Foto: Pexels

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram