Zatvori
Poslovni Puls
09/04/2019

Zašto sve slike Apple-ovih proizvoda imaju sat na 09:41? Apple-ov insider objašnjava

Vjerojatno nikada do sada niste primijetili kako je svim Apple proizvodima sat na promocijskim fotografijama podešen na 9:41. Bio to MacBook, iPad ili iPhone potpuno nebitno.
Je li ovdje riječ o slučajnosti? Očito ne.

 

No, zašto baš 9:41?

Izgleda da je to bio jedan pažljivo odabran detalj, a odgovor je povezan s vremenom kada je još Steve Jobs pomno izrađivao prezentacije za lansiranje proizvoda na tržište, objasnio je Forstall.
„Dizajniramo keynote tako da se veliki trenutak otkrivanja proizvoda dogodi oko 40-e minute prezentacije“, rekao je.

Dakle kada se velika slika proizvoda prikaže na ekranu želja je da vrijeme koje ekran pokazuje bude blisko stvarnom vremenu na satovima publike.Kao što Engadget navodi, čak i dok je Jobs držao prezentacije nisu sve bile vremenski određene da u 40-oj minuti bude taj veliki trenutak. No ipak, vrijeme od 9:41 je ostalo zabilježeno i pokazuje kako kompanija vodi računa o tim sitim, za mnoge ne primjetnim detaljima.

Zbog toga Apple može proizvode s praktičkim istim funkcionalnostima kao i proizvodi konkurenata, naplatiti po višoj cijeni jer potrošači na to gledaju kao statusni simbol, a ne precijenjenost proizvoda. Prema tome, često zanemarujemo detalje želeći  posao raditi više strategijski, ali baš ti sitni detalji kompanija poput Apple-a  učinilo ih je takvima kakve jesu, primjer svakom vlasniku kompanije i netko od koga svaki menadžer može učiti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram