Zatvori
Poslovni Puls
08/05/2018

Zaboravite Kinu – Hong Kong i Singapur su novi igrači u svijetu blockchaina

Rigidnost Pekinga u vezi digitalnih valuta poslala je investitore na druga tržišta. Kao nove destinacije za kompanije koje žele skupljati sredstva putem blockchain tehnologije ističu se Hong Kong i Singapur u kojima je naglo porastao broj kompanija koje pokreću ICO.

U vidu sakupljenih novčanih sredstava putem ICO-a, Singapur je postao treća svjetska sila

Uspon Hong Konga i Singapura kao novog ICO središta počeo je u rujnu 2017. godine nakon što su u  Pekingu definirali ICO kao ilegalni alat za prikupljanje novčanih sredstava. Takve su odluke donesene između ostalog zbog brige oko zlouporaba poput pranja novca i novčanih prijevara. Sličan stav i zabrane najavljene su i iz Seula što je prema navedenim državama uputilo i južnokorejske ulagače.

U smislu sakupljenih novčanih sredstava putem ICO-a, Singapur je postao treća svjetska sila, odmah nakon SAD-a i Švicarske. Na azijskom tržištu značajan skok zabilježen je još samo u Rusiji i Hong Kongu.

Singapur i Hong Kong ističu se kao pogodno tlo za blockchain investitore zbog prijateljskog stava prema ICO-ima. Prednost obje države pred njihovim azijskim susjedima leži i u njihovom snažnom financijskom sektoru u kojem se kriju mnogi potencijalni ulagači u ICO.

U Singapuru se nalazi nekoliko investicijskih fondova orijentiranih na kripto i blockchain tehnologiju, a s pravne strane sve je poprilično jednostavno uz najam kvalitetnog pravnika. Hong Kong ima drugačiji pravni sustav od ostatka Kine, te je logičan izbor za kineske investitore s obzirom na to da jezik komunikacije ostaje isti, a pravna strana posla jednostavnija.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram