Zatvori
Poslovni Puls
05/04/2018

Facebook zloupotrijebio podatke 87 milijuna korisnika

Facebook je objavio da je konsultantska tvrtka Cambridge Analytica zloupotrijebila podatke više od 87 miliona korisnika ove društvene mreže.

 

Iako se prvotno sumnjalo da je konsultantska tvrtka koja je radila za Trumpovu predsjedničku kampanju koristila podatke od 50 milijuna korisnika, čini se da je on znatno veći.

Kako navodi BBC, najveći broj korisnika koji su pogođeni Facebookovim skandalom su iz Velike Britanije.

Novi podaci o zloupotrebi računa otkriveni su u dokumentu Mikea Schropfera, glavnog Facebookovog stručnjaka za tehnologiju, a objavljeni su samo nekoliko sati nakon što je Komitet za trgovinu američkog Kongresa saopćio da će Mark Zuckerberg morati svjedočiti zbog kršenja propisa o zaštiti ličih podataka korisnika.

Podsjećamo, saslušanje osnivača mreže i kompanije Facebook zakazano je za 11. travnja. Zuckerberg je, prema pisanju američkih medija, prihvatio poziv predsjednika Komiteta Grega Waldena i člana Franka Pallonea.

Proteklih dana Facebook se posvetio implementaciji novih promjena kojima je zabranio novim aplikacijama pridruživanje na ovu platformu. Najveća društvena mreža na ovaj način želi vratiti povjerenje svojih korisnika.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram