Zatvori
Poslovni Puls
05/04/2018

Apple radi na iPhoneu s kontrolom pokreta

Kompanija Apple navodno radi na iPhoneu koji će imati zakrivljeni ekran te će podržavati kontrolu pokretom kako bi se njegov smartphone izdvojio na tržištu, piše Bloomberg.

Kontrola pokretom koju zamišljaju u Appleu bi omogućila korisnicima da obavljaju različite radnje povlačenjem prsta blizu ekrana, ali da ga pri tome uopće ne trebaju dirati.

Poznato je da Apple ozbiljno razmatra ovu tehnologiju, a dokaz za to je patent objavljen u studenom prošle godine koji je naveo korištenje True Depth kamere iPhonea X za prepoznavanje pokreta ruku u 3D prostoru. Tehnologija može biti korisna za AR, gdje je Apple mnogo ulagao u proteklih nekoliko godina, ali bit će spremna za najmanje dvije godine.

Osim toga u Apple pripremljaju iPhone s zakrivljenim ekranom. Taj ekran bi trebao biti postupno zakrivljen od vrha prema dnu, što je drugačije u odnosu na Samsungove flagshipe koji imaju zakrivljene bočne rubove.

To rješenje je prvi uveo LG na njihovom G Flex smartphoneu koji se zakrivljuje okomito umjesto vodoravno. Taj smartphone nije baš dobro prošao na tržištu, a LG nije dalje forsirao ideju iako se pojavio nasljednik LG G Flex 2.

Jeste li već čitali o svađi između Facebookovog CEO-a Mark Zuckerberga i Apple-ovog Tim Cooka?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram