Kompanija Apple navodno radi na iPhoneu koji će imati zakrivljeni ekran te će podržavati kontrolu pokretom kako bi se njegov smartphone izdvojio na tržištu, piše Bloomberg.

Kontrola pokretom koju zamišljaju u Appleu bi omogućila korisnicima da obavljaju različite radnje povlačenjem prsta blizu ekrana, ali da ga pri tome uopće ne trebaju dirati.

Poznato je da Apple ozbiljno razmatra ovu tehnologiju, a dokaz za to je patent objavljen u studenom prošle godine koji je naveo korištenje True Depth kamere iPhonea X za prepoznavanje pokreta ruku u 3D prostoru. Tehnologija može biti korisna za AR, gdje je Apple mnogo ulagao u proteklih nekoliko godina, ali bit će spremna za najmanje dvije godine.

Osim toga u Apple pripremljaju iPhone s zakrivljenim ekranom. Taj ekran bi trebao biti postupno zakrivljen od vrha prema dnu, što je drugačije u odnosu na Samsungove flagshipe koji imaju zakrivljene bočne rubove.

To rješenje je prvi uveo LG na njihovom G Flex smartphoneu koji se zakrivljuje okomito umjesto vodoravno. Taj smartphone nije baš dobro prošao na tržištu, a LG nije dalje forsirao ideju iako se pojavio nasljednik LG G Flex 2.

Jeste li već čitali o svađi između Facebookovog CEO-a Mark Zuckerberga i Apple-ovog Tim Cooka?