Zatvori
Poslovni Puls
01/04/2018

Loše vijesti za Snapchat: Treći put ove godine smanjuju broj zaposlenih

Nije ovo bio najbolji tjedan za američke tehnološke kompanije. Nakon problema s kojim su se suočili Facebook i Uber, loše vijesti dolaze i za Snapchat.

I dok su mnogi prognozirali da bi afera koja trese Facebook mogla pomoći njegovim konkurentima da mu preotmu primat za sada se to ne čini izglednim.

Naime, matično društvo Snap najavilo je treći put ove godine otkaze za 100 ljudi iz odjela prodaje kompanije. U siječnju 2018. kompanija je smanjila svoj content tim, a početkom mjeseca otkaze je dobilo i oko 12o inžinjera.

„U zadnjih dvije godine kompanija je ostvarila iznimno veliki rast. Krajem prošle godine zatražili smo od svih voditelja timova da provjere da li optimalno koriste svoje resurse za ostvarenje zacrtanih ciljeva. Kao rezultat toga, došlo je do reorganizacije u odjelima contenta, tehnologije i prodaje...Iako je proces bio težak, vjerujemo da će navedeni potezi doprinijeti boljem ostvarivanju ciljeva koje smo si zacrtali“, izjavio je Imran Khan, voditelj strategije i poslovnih operacija u Snapu.

Vijesti dolaze u trenutku kad se Snapchat bori sa neprestanim kopiranjem od ostalih platformi, kritikama oko redizajna te ismijavanjem poznatih osoba.

 

 

Prošlo je nešto više od godinu dana od kada je Snap izašao na burzu. Iako je dosadašnje poslovanje bilo nekonzistentno, kompanija je u zadnjem kvartalu 2017. ostvarila najbolji rezultat. Direktor Evan Spiegel ima za cilj da Snap bude profitabilan do kraja ove godine, čemu val otpuštanja ide u prilog.

Investitori nisu pokazali preveliku zabrinutost tim potezom pa kompanija nije zabilježila pad vrijednost dionica.

Je li ovo nastavak stagnacije ili samo priprema za budući rast kompanije ostaje da vidimo.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram