Zatvori
Poslovni Puls
31/03/2018

Wondery postaje Hollywoodova podcast tvornica snova

Kad je Hernan Lopez, bivši CEO Fox Internationala, osnovao platformu Wondery, prije otprilike dvije godine, podcast je tek tražio svoje mjesto na medijskom tržištu. Sada je situacija ponešto drugačija, i mnogi ga već nazivaju „radio 21. stoljeća“.

Nije samo Fox prepoznao vrijednost podcasta, pa su tako u isti počeli ulagati i različiti fondovi rizičnog kapitala. Tako je primjerice dosta pažnje izazvala vijest da je Alan Patricof iz Greycroft Partnersa uložio 5 milijuna dolara u Wonderyovu „tvornicu čuda“. Sredstva su uložili i brojni drugi fondovi poput Lerer Hippeau Ventures, Advancit CapitalBAM Ventures, Watertower Ventures, Fox Networks Group  i BDMI.

Startup iz Los Angelesa koji je Lopez osnovao u 2016. godini emitirao je brojne hit podcaste: “Dirty John,” “Young Charlie,” “American History Tellers” i “Business Wars.”

Neki su njih zaista su zabilježili impresivne brojke, pa je tako primjerice podcast Dirty John "streamalo" preko 20 milijuna ljudi.

Dok su tradicionalni mediji prisiljeni udružiti snage kako bi se „othrvali“ od konkurencije koju čine: Facebook, Apple, Amazon, Hulu i Netflix, istovremeno se pojavljuje mogućnost širenja na nove platforme poput podcasta.

„Vjerujem da velika prilika leži u audio-ju kao formatu. Trenutno ni blizu ne postoji dovoljno kvalitetnog audio materijala“, ističe Lopez.

Navodi da u prosjeku ljudi danas slušaju audio formate do četiri sata dnevno. Iako se veliki dio od toga odnosi na glazbu, velik se broj Amerikanaca okreće podcastu kao novoj formi. To prepoznaju i oglašivači koji ulažu sve više novca upravo u tu industriju, pa se tako samo u usporedbi na prošlu godinu, iznos u oglašavanje povećao s 119 na 220 milijuna dolara.

Ovo je samo jedna u nizu pozitivnih vijesti za daljni razvoj podcasta. Pratiti ćemo kako će se priča dalje nastaviti odvijati.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram