Zatvori
Poslovni Puls
23/03/2018

Instagram mijenja svoj algoritam kako bi objave bile relevantnije

Instagram ponovo mijenja svoj algoritam kako bi stvari bile vremenski relevantnije.

Sada bi korisnici  trebali vidjeti više novijih postova, navodi se u četvrtak u priopćenju za dijeljenje slika, dodajući kako će se feedovi činiti svježijima. Instagramov algoritam, drugim riječima, neće izbacivati toliko postova iz prošlosti, već će noviji postovi lakše iskakati ljudima u feedu.

"Tvrtka je također rekla da testira gumb "Novi postovi", tako da korisnici mogu osvježiti svoje feedove kada to žele, umjesto automatskog prebacivanja na vrh usred pregledavanja."

Tvrtka je također rekla da testira gumb "Novi postovi", tako da korisnici mogu osvježiti svoje feedove kada to žele, umjesto automatskog prebacivanja na vrh usred pregledavanja.

Promjene su odgovor na povratne informacije korisnika. Čini se da je Instagram posebnu pozornost obratio na postove koji se nekad danima iznova pojavljuju u feedu te činjenici da su postovi korisnika čije objave često lajkate previše istaknuti u feedu.

"Ako vaš najbolji prijatelj dijeli selfie sa svog odmora u Australiji, to će vas čekati kada se probudite."

"Napravili smo razne promjene kako korisnici više ne bi gledali stare objave na vrhu svog feeda", izjavio je Gabe Madway, glasnogovornik Instagrama.

Dodao je da se tvrtka ne vraća kronološkom feedu.  "Ako vaš najbolji prijatelj dijeli selfie sa svog odmora u Australiji, to će vas čekati kada se probudite."

U ožujku 2016. Instagram je napustio kronološko objavljivanje u feedu te pokušao preko machine learninga istaknuti objave koje bi korisniku trebale biti najvažnije. Iako mnogi smatraju da je update Instagrama korak prema nazad, iz Instagrama tvrde da je to samo balansiranje između svježine postova i važnosti postova za korisnika.

"Pew Research Center je ovog mjeseca izvijestio da se Instagram koristi više od Twittera, Snapchata i WhatsApp-a"

 

Poboljšanja Biografije i linkanje na tuđe profile

U novoj verziji aplikacije, dobili smo i unaprijeđenja za biografski prostor korisničkih profila, tako da sada u taj prostor možete staviti razne hashtagove kao i poveznice prema profilima drugih korisnika.

Sve što trebate napraviti je otići na “Edit profile” pa u izborniku odabrati “Bio” i utipkati znak # ili @ da bi uputili na neki hashtag ili korisnika. U tom trenutku profil na koji ste uputili dobiva obavijest o tome, te zatim sam bira da li će vam dopustiti da linkate na njega ili ne.

Instagram se koristi više od Twittera, Snapchata i WhatsApp-a

Pew Research Center inače je ovog mjeseca izvijestio da se Instagram koristi više od Twittera, Snapchata i WhatsApp-a, barem prema postotcima Amerikanaca koji kažu da ga koriste. (Po toj mjeri samo su Facebook i YouTube popularniji.)

U 2017., na mjesečnoj je razini bilo 800 milijuna korisnika koji su u interakciji s aplikacijom.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram