Zatvori
Poslovni Puls
11/01/2018

Brač i Šolta napokon spojeni direktnom brodskom linijom

Napokon je uvedena brzobrodska dvosmjerna linija Split-Rogač (Šolta)-Milna(Brač), kojom su prvi put povezani otoci Šolta i Brač...

Kako je izvijestila Splitsko-dalmatinska županija liniju će sufinancirati Županija s milijun kuna godišnje, a brzi brod s 253 putnička mjesta koji je do sada prometovao iz Splita do Rogača na otoku Šolti nastavit će tako ploviti prema Milni na otoku Braču odakle će se istim smjerom vraćati u Split, prenosi HRT.

Rezultat je to inicijative Splitsko – dalmatinske županije koja je pokrenula komunikaciju s Jadrolinijom i s čelnicima otočkih lokalnih samouprava još jesenas, prošle godine, kako bi se otoci što bolje povezali, produžio turistički režima vožnje brzo-brodskih linija na listopad te mogućnost smanjenja cijena prijevoza vikendom.”Županija će uz to što s 1,1 milijun kuna sufinancira liniju za prijevoz učenika od Šolte do Splita, također s milijun kuna sufinancirati Krilo shipping company, koncesionara nove brzo-brodske linije Milna – Rogač – Split s povratkom u večernjim satima iz Splita preko Rogača u Milnu. Ova linija će, uz ostalo, tijekom turističke sezone omogućiti i turistima svakodnevne posjete s Brača otoku Šolti i obrnuto“ izjavio je Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije.

Prijevoznik je brodar Krilo shipping company iz Krila Jesenica, a linija je uspostavljena od početka ove godine. Plovidba između Rogača na Šolti i Milne na Braču traje 20-tak minuta i ovakva prometna povezanost između Brača i Šolte bit će iznimno važna u ljetnim mjesecima kada će brojni turisti moći odlaziti s jednog na drugi otok i tijekom istog dana vratiti se u boravišno mjesto. Brzi brod na novouspostavljenoj pomorskoj liniji isplovljavat će svaki dan iz splitske Gradske luke u 18.30 sati te ploviti do Rogača na Šolti kako bi se iskrcali putnici, a zatim nastavljati plovidbu prema Milni na Braču. Ondje će brod prenoćiti i ujutro u 6.25 sati isplovljavati do Rogača na Šolti a zatim prema Splitu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram