Zatvori
Poslovni Puls
07/11/2017

Alibaba počela koristiti bespilotne letjelice za otočnu dostavu

Kineski div za e-trgovinu Alibaba je u utorak objavio kako je upotrijebio zračna vozila bez posade, uobičajeno poznata kao dronovi, za dostavu paketa preko vode prvi put...

Tri bespilotne letjelice koje su nosile ukupno šest kutija marakuje ukupne težine približno 12 kilograma su odletjele iz Putiana u istočnoj kineskoj pokrajini Fujian na obližni otok Meizhou 31 listopada, objavili su iz tvrtke.

Leteći po snažnom vjetru, bespilotnim letjelicama je trebalo devet minuta za dovršenje petkilometarskog prijelaza. Svaka letjelica može nositi do sedam kilograma.

Letejelice su zajednički razvili dostavna podružnica Alibabe Cainiao Mreža, tvrtkina ruralna platforma za kupovinu Rural Taobao i domaća tehnološka tvrtka. Teng Jinmei, vlasnik interentske trgovine smještene na otoku, je rekao kako će usluga dostave bespilotnim letjelicama smanjiti prijevozne troškove na polovicu i uštedjeti na logističkim troškovima.

Alibaba je pripremio dodatne letjelice ususret nadolazećem kupovinskom blagdanu "Dan samaca" 11. studenog.

Dan, koji možemo usporediti sa Crnim petkom u Sjedinjenim Američkim Državama, je postao kupovinski praznik u Kini nakon što je Alibaba pokrenuo veliku promotivnu kampanju u 2009, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram