Zatvori
Poslovni Puls
05/09/2017

Elon Musk ne prestaje paničariti zbog razvoja umjetne inteligencije

Osnivač kompanije SpaceX Elon Musk je, kao odgovor na izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina da će zemlja koja preuzme vodstvo u razvoju umjetne inteligencije postati gospodar svijeta, upozorio da bi to moglo dovesti do izbijanja Trećeg svjetskog rata...

Musk je skrenuo pozornost na Putinovu izjavu, prokomentiravši je na svom Twitteru riječima "Počelo je".

Zatim je u dijalogu s korisnicima društvene mreže istaknuo da će Rusija, Kina i sve ostale zemlje uskoro "postati jake u računalnoj znanosti".

"Natjecanje za superiornost u sferi umjetne inteligencije na nacionalnoj razini najvjerojatnije će biti uzrok izbijanja Trećeg svjetskog rata", napisao je, prenose ruski mediji.

Putin je 1. rujna tijekom Sveruskog otvorenog sata u Jaroslavlju izjavio da će ona zemlja koja uspije postati lider u stvaranju umjetne inteligencije postati gospodar svijeta. Dodao je i da je teško predvidjeti kakve opasnosti ta tehnologija donosi te je napomenuo da ne bi želio da se takva tehnologija koncentrira u samo jednim rukama.

Voditelj odjela neuroinformatike Centra za optičko-neuronske tehnologije Znanstveno-istraživačkog instituta za sustavna istraživanja Ruske akademije znanosti Vitalij Dunin-Barkovski je u intervjuu za Vzgljad detaljno objasnio značaj umjetne inteligencije i u kojoj se fazi njezino proučavanje nalazi u Rusiji.

20. kolovoza se više od 100 stručnjaka iz 26 zemalja, uključujući Elona Muska, obratilo UN-u s pozivom na zabranu razvoja i korištenja autonomnog oružja.

Izvor: RBTH

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram