Zatvori
Poslovni Puls
31/07/2017

Los Angeles nabavlja kineske električne automobile

Odbor Los Angeles County Metropolitan Transportation Authority (Metro) u četvrtak je potpisao ugovor s kineskom tvrtkom BYD Motors Inc. za izgradnju 60 električnih autobusa...

U najnovijem koraku prema smanjenju emisije plinova iz ispušnih cijevi do 2030, Metro je s BYD-om potpisao ugovor o fiksnoj cijeni za izgradnju i dostavu 60 autobusa s nultom emisijom plinova iz ispušnih cijeni za više od 44,96 milijuna američkih dolara za bazni ugovor.

Odbor je također odlučio da će kupiti 35 autobusa s nultom emisijom plinova iz ispušnih cijeni od tvrtke New Flyer of America za iznos od 51,21 milijuna dolara za bazni ugovor.

Inicijalno će autobusnim linijama u Los Angelesu voziti ukupno 95 autobusa sa nultom emisijom plinova iz ispušnih cijeni. Planira se da će navedenim linijama do 2020. i 2021. voziti isključivo električni autobusi.

Uz dodatak tiše vožnje s nultom emisijom plinova iz ispušnih cijeni novi ugovori će donijeti i više proizvodnih poslova u općinu Los Angeles, rekla je Stella Li, viša podpredsjednica BYD-a.

Kao najveći proizvođač punjivih baterija i električnih vozila na svijetu, BYD je u svibnju 2013. otvorio tvornicu u Lancasteru, savezna država Kalifornija. S više od 560 zaposlenika, tvornica BYD je sada postala jedno od najvećih tvrtki koje stvaraju poslove u Lancasteru, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram