Zatvori
Poslovni Puls
29/06/2017

HT ima 500 milijuna kuna za otkup vlastitih dionica

Hrvatski telekom (HT) 3. srpnja ove godine kreće s programom otkupa vlastitih dionica koji će trajati do 20. travnja 2021., a najveći broj dionica koji se namjerava steći tijekom tog programa je 2.500.000, dok je najviši novčani iznos dodijeljen programu 500 milijuna kuna, najavili su iz HT-a...

Napominjući kako je odluku o pokretanju tog programa (tzv. share buyback program) donijela uprava HT-a, sukladno odluci Glavne skupštine od 21. travnja prošle godine, iz HT-a ističu da tvrtka trenutno ima 81.888.535 izdanih redovnih dionica bez nominalnog iznosa, od čega je 2.966 vlastitih dionica.

Vlastite dionice HT će kupovati uz određene uvjete, među kojima su da dnevni volumen kupnje dionica neće prelaziti 25 posto prosječnog dnevnog volumena trgovanja HT dionicama ostvarenog tijekom zadnjih 20 trgovinskih dana na Zagrebačkoj burzi.

Nadalje, najviša cijena po kojoj se kupuju vlastite dionice ne smije biti iznad 10 posto, odnosno ispod 10 posto prosječne tržišne cijene za dionicu koja je ostvarena tijekom prethodnog dana trgovanja, te da cijena po kojoj će dionice biti kupovane u okviru provedbe programa neće biti veća od najveće cijene po kojoj su dionice kupljene u zadnjoj neovisnoj transakciji i cijene najviše trenutne neovisne ponude na Zagrebačkoj burzi.

"Vlastite dionice stečene u sklopu tog programa bit će povučene bez smanjenja temeljnog kapitala, što će povećati udjele preostalih dionica u istom, a time će se stvoriti i koristi svim dioničarima u vidu dodatnog povrata sredstava dioničarima, pored redovite dividende i kroz poboljšanu kapitalnu strukturu Društva", naglašavaju iz HT-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram