Zatvori
Poslovni Puls
08/06/2017

Kina se priprema za osvajanje Mjeseca

Kina izvodi početne pripreme za misiju slanja ljudi na Mjesec, rekao je u utorak u Pekingu Yang Liwei, zamjenik glavnog direktora Agencije za svemirske posade Kine...

Projektu neće trebati dugo da dobije javno odobrenje i sredstva, rekao je Yang tijekom grupnog intervjua na Globalnoj konferenciji o istraživanju svemira 2017.

Kada su ga upitali ima li bilo kakve planove za iskrcavanje na mjesec, Yang, prvi kineski astronaut, je pokazao veliko uzbuđenje. "Ako mi se pruži prilika, nema problema!" rekao je.

Wu Yansheng, predsjednik Kineske korporacije za znanost i tehnologiju zračno-svemirskog prostora, je također rekao kako Kina radi na planu za slanje posade na Mjesec.

Misija će se sastojati od svemirskog broda s posadom, pogonskog vozila i vozila za slijetanje na mjesec. Svemirski brod s posadom i vozilo za slijetanje na mjesec će biti poslani u mjesečevu orbitu odvojeno, sudeći prema Wuovim riječima, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram