Zatvori
Poslovni Puls
08/05/2017

Cammeo: ukinite ograničenje broja taksi dozvola, stvorit će se 5000 novih radnih mjesta!

Gotovo tisuću i petsto svojih klijenata, Cammeo Grupa je ovaj petak morala odbiti i to u samo sat vremena...

"Kao što već dulje vrijeme upozoravamo, postojeći zakon koji uređuje taksi prijevoz je zastario, a ovakav način regulacije i ograničenja taksi dozvola guši poduzetništvo, slobodu tržišta i, možda i najvažnije od svega, nova zapošljavanja. Prema našim analizama, u prvoj godini nakon liberalizacije taksi tržišta otvorilo bi se čak 5000 novih radnih mjesta, od čega bi samo u Cammeu bilo mjesta za novih 1500 djelatnika", navodi se u priopćenju iz Cammea.

"Podsjetimo, u Hrvatskoj ograničenje broja dozvola određuje lokalna samouprava pa je tako u Zagrebu propisana 1 taksi dozvola na 650 stanovnika, u turističkom Splitu 1 dozvola na 1305 stanovnika, a u Sisku po dozvola na 12.000 stanovnika. Ove brojke možda ne govore mnogo, ali dovoljno je usporediti da u cijeloj Hrvatskoj danas ima manje dozvola nego u Novom Sadu, koji ima približno 300 tisuća stanovnika."

"Ovo ograničenje, nažalost, najviše pogađa korisnike usluga, tržište rada te otvara prostor za nelegalne prijevoznike. U većini hrvatskih gradova i dalje kupci moraju plaćati nerealno visoke cijene taksi usluga; tisuće Hrvata i dalje će biti na burzi umjesto da kroz programe samozapošljavanja ili zaposlenjem u prijevozničkim tvrtkama dođu u mogućnost prehranjivati svoje obitelji te, ono što je i najporaznije za članicu Europske Unije, ovakvi loši i zastarjeli zakoni otvaraju prostor za ilegalne prijevoznike. U prosincu prošle godine i službeno smo pokrenuli inicijativu za liberalizaciju taksi usluga, te iako se do danas učinilo mnogo po tom pitanju, i dalje nije napravljeno ništa konkretno. I dalje moramo svojim klijentima reći "Žao nam je." Stoga, još jednom apeliramo na tijela javne vlasti, dopustite nam rad i dopustite nam nova zapošljavanja", navodi se u priopćenju iz Cammea.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram