Zatvori
Poslovni Puls
04/05/2017

Tencent razvija tehnologiju umjetne inteligencije u Seattleu

Kineski tehnološki div Tencent najavio je uspostavu njihova Laboratorija za umjetnu inteligenciju u Seattleu. Zamjenik ravnatelja laboratorija će biti nekadašnji glavni istraživač Microsofta Yu Dong. On će većinom biti zadužen za dnevne operacije koje će se tamo provoditi...

Prije negoli je postao dio Tencentova tima Yu je radio kao glavni istraživač u Skupini za govor i razgovor u Microsoftovu glavnom laboratoriju. On je također i honorarni profesor na nizu kineskih sveučilišta.

Komentirajući svoje novo radno mjesto Yu je istaknuo kako će tech tvrtke trebati imati strpljenja u dopuštanju provedbe dugoročnih istraživanja.

Nekadašnji glavni ravantelj glavnog istraživačkog laboratorija Baidua Zhang Tong u ožujku je imenovan glavnim ravnateljem Tencentova Laboratorija za umjetnu inteligenciju u Seattleu.

Potrebno je naglasiti i kako su Tencentove dionice u jednom trenutku u utorak dosegle burzovnu cijenu od 245 hongkonških dolara s ukupnim tržišnim udjelom od nekih 300 milijardi američkih dolara, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram