Zatvori
Poslovni Puls
26/04/2017

IN2 grupa preuzela zagrebačku softversku tvrtku Pardus

Preuzimanjem većinskog udjela u zagrebačkoj softverskoj tvrtki Pardus, najveća hrvatska softverska grupacija IN2 grupa, nastavila je sa širenjem...

IN2 grupa trenutno zapošljava preko 600 ljudi u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i Albaniji u kojima trenutno ima ukupno 13 tvrtki. Pardus ovim postaje 14. članica Grupe i njegovim preuzimanjem IN2 će proširiti svoj portfelj proizvoda, usluga i tehnologija. Pardus je poznat po svojim softverskim rješenjima za upravljanje laboratorijima te održavanje i pretragu DNK profila koja koriste pojedine policije. Ima veliko iskustvo u uporabi softverskih alata tvrtke Prolifics, koji su objedinjeni pod nazivom Panther. Ovim alatima izgrađeni su neki od najzahtjevnijih informacijskih sustava u Hrvatskoj. Pardus je osnovan je 2001. godine, a u 2015. godini zapošljavao je 10 ljudi, ostvario 6,05 milijuna kuna prihoda i 1,40 milijuna kuna dobiti.

„Drago mi je da je IN2 Grupa dobila novog člana. Vjerujem da će Pardus, koristeći našu znatno veću prisutnost na regionalnom i globalnom tržištu, poboljšati i proširiti svoju korisničku bazu. Logično je da će im grupni resursi i kompetencije pomoći u bržem i lakšem tehnološkom i funkcionalnom usavršavanju izuzetno kvalitetnih IT rješenja zbog kojih smo ih i preuzeli“ – rekao je Ante Mandić, predsjednik Uprave IN2 grupe.

IN2 je osnovan 1992. godine i od tada bilježi kontinuirani rast u regiji organski i kupovinom drugih tvrtki. S preuzimanjem drugih tvrtki započeo je 2007. godine akvizicijama varaždinske Igee, zagrebačkog InfoOpusa i pulskog Grada. Četiri godine kasnije preuzima osječki Lab-net, a 2014. godine beogradsku Actaviu.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram