Zatvori
Poslovni Puls
10/04/2017

Mastercard-ov Start Path Global program otvoren i za hrvatske fintech startupe

Mastercard je u svoj program Start Path Global, inicijativu za okupljanjem „zrelijih“ startupa koji oblikuju budućnost trgovine, uključio pet novih startupa te najavio novi krug prijava otvoren do 24. travnja 2017. Na program se mogu prijaviti startupi koji žele unaprijediti bankarstvo i plaćanje te su prikupili značajna seed ulaganja ili ona serije A...

U zadnjem krugu je među startupima uključenim u program dominirala tema umjetne inteligencije. Tako čak tri od pet startupa koriste umjetnu inteligenciju da bi analizirali ponašanje potrošača, poboljšali njihov angažman na prodajnom mjestu te obrađivali podatke o računima i plaćanju, uz niz inovacija u segmentu maloprodaje. Preostala dva startupa su razvila inovativna rješenja za prodajna mjesta koja potrošačima pojednostavljuju pristup.

Divido sa sjedištem u Londonu pruža trgovcima i zajmodavcima višekanalnu platformu koja potrošačima omogućava kupnju na rate. Endor iz Tel Aviva prva je inteligentna softverska platforma koja poslovnim korisnicima omogućava postavljanje bilo kojeg pitanja vezanog uz prognoze ili predviđanja te dobivanje kvalitetnih, točnih i brzih rezultata. Regalii surađuje s više od 30 vodećih banaka i fintech aplikacija kako bi potrošači u SAD-u i Srednjoj Americi mogli upravljati financijama i plaćati račune na inovativan način. Fluid AI kombinira umjetnu inteligenciju i proširenu stvarnost kako bi pomogao bankama i subjektima u maloprodaji u stvaranju iskustva nove generacije na prodajnim mjestima. NetPlusDotCom trgovcima omogućava tranziciju u digitalnu sferu pomoću mogućnosti za digitalno plaćanje.

„Fintech startupi diljem svijeta kreiraju digitalnu budućnost“, rekla je Amy Neale, potpredsjednica, Mastercard Start Path. „Stvaraju novi pristup poboljšavanju izbora i iskustva potrošača diljem industrije. Naša suradnja s tim startupima omogućava spajanje nove tehnologije s pouzdanim, sigurnim financijskim mrežama i procesima kako bi se stvorilo još naprednije iskustvo u trgovinama.“

Inače, od 2014. Start Path je primio prijave preko 5.000 različitih startupa, a ostvario je suradnju sa 100 tvrtki iz 24 zemlje. U prva četiri ciklusa, 20% sudionika radilo je s kompanijom Mastercard u komercijalnim projektima.

U Europi Mastercard surađuje sa startupom DigiSEq koji nudi IoT uređaje za plaćanje, povezujući korisnike uređaja s Mastercard uslugama tokenizacije i omogućujući plaćanje nosivim tehnološkim dodacima. U 2016. Mastercard je surađivao i sa startupom Rainbird u kreiranju virtualnog asistenta s ciljem unaprjeđenja dijeljenja znanja i procesa donošenja odluka u prodajnom loyalty timu u kompaniji Mastercard u Ujedinjenom Kraljevstvu. Mastercard surađuje i sa startupom VAT Box koji je službeni partner kompanije za nuđenje usluge povrata poreza za kartične transakcije.

Startupi, uključujući one iz Hrvatske, se mogu prijaviti na ljetni ciklus programa Start Path na www.startpath.com do ponedjeljka, 24. travnja 2017. u 5:59 sati.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram