Zatvori
Poslovni Puls
10/04/2017

Kina sve više ulaže u vlastitu industriju robota

Kina je spremna ojačati domaću industriju robota, izjavio je viši državni službenik...

Više od 800 poduzeća koji pružaju usluge i proizvode vezane uz elektroniku, strojeve, kemikalije i zdravstvene usluge su već postavili čvrste temelje za poboljšanje, rekao je Xin Guobin, zamjenik Ministra u Ministarstvu industrije i informacijske tehnologije.

Kina je u 2016. godini proizvela 72,400 industrijskih robota, što je za 34,3 posto više nego protekle godine. Očekuje se da će u 2022. godini prodaja premašiti 50 bilijuna yuana (oko 7,26 bilijuna američkih dolara), sudeći prema stručnjacima iz industrije.

Xin je rekao da će Ministarstvo i dalje raditi na integraciji novih tehnologija, podupirati mlade talente, raditi na jačanju kvalitete i kredibilnosti glavnih komponenti strojeva i podupirati korištenje robota u novim industrijama.

Ministarstvo će ubrzati donošenje uredbi, a organizacije u industriji će lokalnim vlastima ponuditi smjernice za rad, u skladu s planom "Proizvedeno u Kini 2025".

Ministarstvo će također odrediti niz kriterija za ulazak u tržište i usavršiti sustav evaluacije za robotiku, s ciljem poticaja industrijskog razvoja, sudeći prema zamjeniku Ministra.

Plan "Proizvedeno u Kini 2025" objavljen je u svibnju 2015. kao način da se napravi iskorak prema jačanju proizvodnje i promoviranja razvoja u deset ključnih sektora, što uključuje i robotiku, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram