Zatvori
Poslovni Puls
28/03/2017

HT među prvima u Europi uvodi eSIM tehnologiju

Hrvatski Telekom prva je kompanija u Deutsche Telekom Grupi s GSMA standardiziranim rješenjem i jedna od prvih u Europi s komercijalnim rješenjem koja je tehnički spremna ponuditi novu i iznimno naprednu uslugu eSIM...

eSIM predstavlja evoluciju u SIM tehnologiji (Subscriber Identity Module) putem koje telekom operatori pružaju svoju uslugu korisnicima, a zamijenit će korištenje fizičkih SIM kartica u mobilnim uređajima i omogućiti samostalnu povezivost uređajima koji je dosad nisu imali ugrađivanjem čipa koji će podržati eSIM uslugu. U novijim generacijama mobilnih uređaja fizičku SIM karticu zamijenit će čipset koji će podržavati uslugu eSIM, a koji će omogućiti podešavanje postavki za priključke pojedinačnih korisnika preuzimanjem eSIM profila na uređaje korisnika.

eSIM je novi standard koji je globalna udruga GSMA (Global System for Mobile Communication Association) potvrdila tek krajem prošle godine. Taj standard predstavlja važan napredak u tehnologiji pružanja telekom usluga i usko je povezan s razvojem usluga u domeni interneta stvari (IoT), usluga za razne nosive uređaje (pametni satovi, narukvice i sl.) i pametnih vozila što će biti fokus Hrvatskog Telekoma u bliskoj budućnosti U sljedeće dvije godine očekuje se da će broj uređaja po korisniku porasti na preko četiri, a eSIM tehnologija omogućit će lakšu povezivost korisnika na više uređaja.

”Iznimno smo ponosni što smo upravo u Hrvatskom Telekomu uspjeli prvi u Deutsche Telekom Grupi razviti uslugu koja će vrlo skoro postati globalni standard u ponudi pametnih uređaja. Ovo je velika potvrda stručnosti djelatnika Hrvatskog Telekoma koji su uslugu razvili u sklopu međunarodnog stručnog tima, u suradnji s Deutsche Telekomom. U narednom razdoblju u ponudi Hrvatskog Telekoma bit će sve više uređaja koji podržavaju tu uslugu”, izjavila je Nataša Rapaić, članica Uprave Hrvatskog Telekoma zadužena za privatne korisnike, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram