Zatvori
Poslovni Puls
20/03/2017

Apple otvara dva nova istraživačka centra za razvoj u Kini

Apple će nakon centara u Pekingu i Shenzhenu izgraditi još dva centra za istraživanje i razvoj, ovaj put u Šangaju i Suzhou...

Apple se obvezao da će u centre uložiti 3,5 bilijuna yuana (500 milijuna američkih dolara), sudeći prema priopćenju koji je ta tvrtka u petak objavila na vlastitim internetskim stranicama.

Rastući broj Appleovih inženjerskih i operativnih timova u Kini usredotočit će se na suradnju s lokalnim partnerima, sudeći prema priopćenju.

Appleovi istraživački i razvojni centri u Kini zapošljavat će diplomirane studente vodećih kineskih sveučilišta, poput Pekinškog sveučilišta, sveučilišta Qinghua i šangajskog sveučilišta Jiao Tong. Apple s navedenim sveučilištima radi na programima stažiranja.

Šireći svoje centre ova tvrtka se raduje suradnji s lokalnim partnerima i akademskim institucijama, izjavio je potpredsjednik Appleova odjela za inženjerstvo hardvera Dan Riccio.

Šangaj se 2014. godine odlučio transformirati u globalni istraživački i razvojni centar, a Suzhou je također popularna destinacija za strane tvrtke koje žele izgraditi vlastite istraživačke centre, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram