Zatvori
Poslovni Puls
01/03/2017

DRONfest će pokazati smjer razvoja industrije dronova i primjenu u poslovanju

Još nije kasno za kupnju early bird kotizacija za drugu DRONEfest konferenciju! Organizatori događaja, softverska grupa IN2 i agencija Eventa01, upravo su na internetu objavili program konferencije koji otkriva niz zanimljivih i kvalitetnih predavanja...

Ovogodišnje izdanje najveće poslovno-tehnološke konferencije o bespilotnim letjelicama bit će dvodnevno, a održat će se 30. i 31. ožujka 2017. godine u bivšem Hypo centru, odnosno Plaza Event centru u Zagrebu.

Dr. Mirko Kovač s londonskog Imperial Collegea održat će keynote predavanje na ovogodišnjem DRONEfestu. Laboratorij za zrakoplovnu robotiku koji predvodi najnapredniji je u Velikoj Britaniji. Jedan od njihovih projekata bavi se razvojem bespilotnih letjelica koje izgledom podsjećaju na ptice, a mogu zaroniti pod vodu i izroniti iz nje nakon što obave određeni zadatak. U tom smjeru ide i njegovo predavanje o letećim robotima inspiriranih prirodom namijenjenih nadzoru i popravcima infrastrukture u pametnim gradovima budućnosti.

Među predavačima će biti i europarlamentarac i vanjski suradnik FER-ovog Zavoda za visoki napon i energetiku prof.dr.sc. Davor Škrlec. Tema njegovog predavanja bit će Europske politike i razvoj bespilotnih letjelica u Republici Hrvatskoj. Na DRONEfest se vraća i najbolje ocijenjeni predavač s prošlogodišnje konferencije, mr.sc. Haris Balta s belgijske Royal Military Academy, koji će ove godine održati predavanje o otkrivanju ilegalnih letova.

DRONEfest će uključivati oko 30 predavanja koja obuhvaćaju različite teme vezane uz bespilotne letjelice. Uporaba dronova u različitim industrijama s naglaskom na poljoprivredi, pravilnici Europske unije i snimanje iz zraka samo su neke od tema koje će biti pokrivene na konferenciji. Tijekom drugog dana održat će se i nekoliko radionica, koje su ove godine uključene u cijenu kotizacije. Na praktičan način obradit će se teme utrkivanja bespilotnim letjelicama, izbor opreme za snimanje, napredne tehnike upravljanja te razvoj modula za autopilotiranje.

Bespilotne letjelice prisutnih izlagača predstavit će se na izložbenom prostoru konferencije, dok će letenje iz sigurnosnih razloga biti moguće isključivo u fly zoni.

Do utorka 7. ožujka moguće je nabaviti kotizaciju za ovaj dvodnevni događaj po early bird cijeni od 750 kuna + PDV, dok studente neovisno o datumu prijave čeka posebna povoljna cijena - 250 kuna uz uključen PDV.

„Osim prezentacije svjetskih trendova, na ovogodišnjoj konferenciji pokazat ćemo i kako se bespilotne letjelice polako, ali sigurno počinju koristiti u poslovne svrhe i na području Hrvatske i regije. Sudionike konferencije očekuju predavanja o postojećem iskustvu i mogućim konceptima uporabe dronova u području poljoprivrede, nadzora plinovoda, traženja pitke vode, geodeziji te potragama i spašavanju.“ – rekao je Tihomir Šašić, direktor konferencije, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram