Zatvori
Poslovni Puls
13/02/2017

Ruski hakeri sve aktivniji u Velikoj Britaniji

U Velikoj Britaniji zabilježen je porast cyber napada koje navodno provode ruski hakeri, izjavio je direktor Nacionalnog centra za cyber sigurnost Ciaran Martin...

Direktor Nacionalnog centra za cyber sigurnost (NCSC) Ciaran Martin je za novinare ispričao kako je došlo do „značajne promjee“ u cyber djelatnosti RF. Rekao je da je zabilježen rast cyber napada koje navodno provode ruski hakeri.

„Sve to vrlo dobro potvrđuju naši međunarodni partneri“, rekao je Martin.

Prema njegovim riječima, Velika Britanija svakog mjeseca zabilježi oko 60 ozbiljnih cyber napada, uključujući pokušaje da se ukradu osjetljive informacije o vanjskoj politici i obrani zemlje. Kako je rekao direktor Nacionalnog centra za cyber sigurnost, samo u posljednja tri mjeseca dogodila su se 188 cyber napada „druge i treće kategorije“, a većina napada „predstavljala je prijetnju nacionalnoj sigurnosti“, piše Sunday Times, a prenosi KP.

Komsomoljska pravda podsjeća da je bivša američka administracija općenito krivila tzv. „ruske hakere“ za sve svoje nevolje. Predstavnici Baracka Obame su tvrdili da je Moskva navodno „uključena u cyber napade na servere Demokratske stranke SAD-a“, javlja RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram