Zatvori
Poslovni Puls
01/02/2017

METRO Cash & Carry i CRANE potpisali sporazum o suradnji

U utorak, 31. siječnja METRO Cash & Carry i Hrvatska mreža poslovnih anđela - CRANE, potpisali su Sporazum o suradnji s ciljem osnaživanja digitalnih kapaciteta malih i srednjih poduzetnika, povezivanja hrvatskih startupova s potencijalnim partnerima u poslovnom sektoru te razvoja domaćih startupova...

"METRO i američka tvrtka Techstars pokrenuli su METRO Techstars Accelerator, prvi globalni program namijenjen startupovima koji nude inovativne tehnološke aplikacije za poslovne potrebe restorana, hotela i ugostitelja. Želimo pružiti podršku razvoju hrvatskih startupova i iskustvo koje smo stekli u provedbi Techstars METRO Acceleratora iskoristiti kako bismo povezali hrvatske startupove s profesionalnim kupcima METRO-a i omogućili im daljnji razvoj poslovanja u skladu s najnovijim trendovima“, izjavio je Marc Carena, predsjednik Uprave METRO Cash & Carry Hrvatska.

Sektori kojima će METRO i CRANE posvetiti posebnu pažnju pri poticanju digitalizacije poslovanja malih i srednjih poduzetnika su ugostiteljski sektor i neovisni trgovci, odnosno grupe profesionalnih kupaca kojima METRO pruža kontinuiranu podršku u poslovanju.

"Inicijativu Metroa kao jednog od lidera u svom sektoru prihvatili smo bez previše razmišljanja. Svaki korak koji omogućuje nove, dobre prilike za poduzetnike pozdravljamo i aktivno podržavamo. Ova inicijativa omogućit će bolju detekciju startupa u ugostiteljskom i turističkom sektoru te njihovu priliku za brz rast poduprijet kompanijama poput METRO-a“, izjavio je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE.

METRO i CRANE omogućit će povezivanje hrvatskih startupova i vlasnika restorana, hotela i drugih ugostiteljskih obrta te neovisnih trgovaca kako bi se stvorile prilike za digitalizaciju i modernizaciju sektora malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj i potaknuo daljnji razvoj inovativnih rješenja za unapređenje njihova poslovanja.

Kao u prvi korak METRO Cash & Carry i CRANE će 17. veljače 2017. godine u Inovacijskom centru - HUB385 organizirati MeetUp na kojem će sudjelovati hrvatske startupovi te ugostitelji i hotelijeri koji su zainteresirani za digitalizaciju poslovanja te za inovacije koje nude tehnološki startupovi. O važnosti inovacije i digitalizacije za HoReCa sektor (hoteli, restorani, catering) govorit će glavni direktor METRO Techstars Acceleratora Alexander Zumdieck.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram