Zatvori
Poslovni Puls
26/01/2017

Kineske platforme počinju profitirati na trgovini Bitcoinima

Tri najveće platforme za trgovanjem bitcoinom u Kini - Huobi, OkCoin i BTC China - najavile su kako će investitorima početi naplaćivati pristojbe na usluge u iznosu 0,2 posto od obujma transakcije. S provođenjem nove prakse počelo se točno u ponoć 24. siječnja...

Također je usvojen i dvosmjerni način naplaćivanja što znači da će investitori morati platiti pristojbe i za prodaju te kupnju bitcoina, kako javlja Shanghai Securities News.

Zasada, odnosno već značajno duže razdoblje, obujam transakcija na tri navedene kineske platforme za trgovanje bitcoinom iznosi 80 posto ukupnog obujma na svjetskoj razini i to u značajno dužem vremenskom razdoblju.

Za razliku od dionica, bitcoinom, koji je kriptovaluta i sustav plaćanja, korisnici mogu neovisno međusobno trgovati u bilo koje vrijeme putem zadanih platformi. Korisnici čak mogu i uložiti u njih s iznosom od samo stotinu yuana.

Nakon što su vijesti o novim pravilima došle u javnost, cijena je 24. siječnja na tri navedene platforme pala na oko 6 300 yuana (919 američkih dolara) po bitcoinu s prethodnog iznosa od 6 500 yuana (948 američkih dolara), prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram