Zatvori
Poslovni Puls
13/01/2017

Kineski potrošači najčešće biraju "domaće" smartphone brendove

Domaće robne marke još dominiraju u isporukama mobilnih telefona u Kini, a kineski proizvođači mobilnih telefona su ubrzali inovacije, pokazalo je izvješće o industriji mobilnih telefona...

Isporuke telefona koje su ostvarile kineske tvrtke dostigao je 498 milijuna u 2016., što predstavlja 88,9% ukupnih isporuka u zemlji, stoji u izvješću koje je objavila Kineska akademija informacijske i komunikacijske tehnologije, vladin IT "think-tank",.

Ukupne isporuke mobilnih telefona su dostigle 560 milijuna u 2016., što je povećanje od 8% na godišnjoj razini, pokazalo je izvješće.

Većina mobilnih telefona su pametni telefoni koji imaju instaliran Android operativni sustav i mogu se upotrebljavati na 4G mreži, stoji u izvješću.

Kineski divovski proizvođač mobilnih telefona Huawei očekuje kako su isporuke njegovih mobilnih telefona porasle 29% u odnosu na prethodnu godinu i dostigle 139 milijuna u 2016., uspoređujući s globalnim prosječnim rastom isporuka od 0,6%, prenosi CRI.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram