Zatvori
Poslovni Puls
10/01/2017

Francuska planira pojačati zaštitu od hakerskih napada

Francuska planira pojačati zaštitu svojih resora i infrastrukture od hakerskih napada, priopćio je ministar obrane Jean-Yves Le Drian. Nacionalna obavještajna služba pokušava izvući lekcije iz situacije u Sjedinjenim Država, istaknuo je ministar, prenosi The Daily Telegraph...

Po mišljenju Le Driana, ukoliko se Rusija zaista miješala u tijek predsjedničkih izbora u SAD-u, takva aktivnost isto je što i napad na zapadnu demokraciju u cjelini. On je naglasio da Francuska i političke stranke u ovoj zemlji nisu ništa manje osjetljive.

Le Drian smatra da zbog predsjedničkih izbora, koji su zakazani za kraj travnja i početak svibnja tekuće godine, Francuska očekuje nagli porast hakerskih napada na telekomunikacijske i prometne mreže, energetske sustave i medije. Francuske oružane snage stoga planiraju do 2019. godine dvostruku povećati broj specijalno obučenih cyber-ratnika do 2600 ljudi. Pored toga će im podršku pružati i 600 stručnjaka.

"Ne smijemo biti naivni. Cyber ​​napadi, uključujući i one na naše vojne sustave, postali su ozbiljan problem", izjavio je Le Drian, navodeći da se broj hakerskih napada na računalne sustave vojnog resora svake godine dvostruko povećava.

Rusija je za izbore u Francuskoj zainteresirana, kako se navodi u tekstu, jer se najmanje dva kandidata zalažu za preispitivanje odnosa između dviju zemalja. Favorit u predsjedničkoj utrci François Fillon želi nove odnose s Moskvom, kao i zajedničko djelovanje unutar sukoba u Siriji. Za zbližavanje s Moskvom zalaže se i kandidatkinja stranke Nacionalna fronta Marine Le Pen, prenosi portal RT na ruskom.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram