Zatvori
Poslovni Puls
29/12/2016

HT za 125 milijuna eura kupio obveznice Deutsche Telekoma

Hrvatski Telekom krajem prošlog tjedna poslao je svom vlasniku u Deutsche Telekomu oko 937 milijuna kuna...

Radi se o kupnji obveznica u iznosu od 125 milijuna eura, iz kamatu od EURIBOR + 0,35 posto, a dospijeće obveznica je 2020. godine.

"Kamata na obveznice se plaća kvartalno, a utvrđuje se kao tromjesečni EURIBOR, na koji se dodaje margina od 0,35% godišnje. Dospijeće obveznice jest travanj 2020. godine, nominalni iznos jest 125 milijuna EUR, a kupovna cijena 100,00%.", navodi se u obavijesti na Zagrebačkoj burzi.

Osim toga, Nadzorni odbor HT-a odobrio je i ulaganja u komercijalne zapise DT-a u iznosu do 150 milijuna eura, a u koje će se ulagati ovisno o razini slobodnih novčanih sredstava.

"Oba ulaganja poduzimaju se u cilju efikasnijeg upravljanja novčanim sredstvima unutar nepromijenjene politike ulaganja Društva, a s obzirom na trenutno stanje kamatnih stopa na tržištu.

Prinos na komercijalne zapise za svako pojedino izdanje utvrđivat će se na dan izdanja. Navedeni zapisi su dio javno objavljenog globalnog programa izdanja komercijalnih zapisa DT-a iz 2000. godine te se istima trguje preko OTC tržišta", stoji u obavijesti na Zagrebačkoj burzi.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram