Zatvori
Poslovni Puls
05/12/2016

Apple otkrio pozadinu problema s isključivanjem iPhonea

Američki IT div Apple u petak je objavio razlog problema s naglim isključivanjem koji je nedavno zabrinuo neke korisnike iPhonea 6s...

''Otkrili smo da je mali broj iPhone 6s uređaja, izrađenih u rujnu i listopadu 2015., sadržavao bateriju koja je bila izložena zraku više nego što je trebala biti prije negoli je ugrađena u uređaje. Kao rezultat, ove baterije se troše brže od normalnih baterija i uzrokuju neočekivana gašenja,'' navodi se u priopćenju objavljenom na Appleovim službenim stranicama.

Očekujući kvarove baterija, ta tvrtka je objavila kako traži bilo kakve druge faktore koji bi mogli uzrokovati neočekivano gašenje njihovih iPhoneova. No, nakon intenzivnih istraživanja, niti jedan novi nije identificiran.

Tvrtka je također objasnila i da je iPhone osmišljen tako da se automatski isključi pod utjecajem izuzetno niskih temperatura s ciljem zaštite njegove elektronike od niskog napona.

No, Apple je ponovno naveo kako to nije sigurnosni problem.

Izjava je objavljena nakon što je Kineska udruga za zaštitu potrošača u utorak izdala pismeni upit za tu tvrtku da objasni o čemu je riječ i nađe rješenja za navodne kvarove s njihovim uređajima.

Prema udruzi, mnogi potrošači žale se i dalje nakon što je Apple najavio besplatni zamjenski program za korisnike iPhone 6S, tvrdeći kako ovaj problem postoji s modelima iPhone 6, iPhone 6 Plus odnosno iPhone 6s Plus, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram