Zatvori
Poslovni Puls
20/10/2016

Kineska "kopija" Twittera po prvi put vrijednija od originala

Kineski div za društvene medije Sina Weibo prestigao je svog američkog suparnika Twitter u tržišnoj kapitalizaciji prvi put u povijesti tijekom trgovanja u ponedjeljak...

Na Nasdaqu izlistan Sina Weibo doživio je rast tržišne vrijednosti na oko 11.32 milijarde američkih dolara u jednom trenutku tijekom trgovanja u ponedjeljak, dok je Twitter, koji je izlistan na burzi u New Yorku, u isto vrijeme stajao na 11.22 milijarde američkih dolara. To je bio prvi put da je kineski servis za mikroblog nadmašio svog američkog suparnika po tržišnoj kapitalizaciji.

Cijena dionica Sina Weiboa zatvorena je na 52.91 američka dolara po dionici dok je Twitter stajao na 16.73 američka dolara, te je Sina Weibo zaostajao za Twitterom oko 600 milijuna američkih dolara u trenutku zatvaranja tržišta.

Financijska izvješća za drugu četvrtinu ove godine pokazala su da je Twitter uprihodio 602 milijuna američkih dolara tijekom Q2 razdoblja, više nego četverostruko od Sina Weiboa.

Međutim, Sina Weibo pokazao je jači zamah rasta u rastu prihoda i korisnika. Twitter je imao oko 313 milijuna korisnika koji su aktivni svaki mjesec na kraju razdoblja Q2, samo 3% više u odnosu na prošlu godinu, dok je Sina Weibo dostigao 282 milijuna korisnika koji su aktivni svaki mjesec, što je rast od 33% uspoređujući s Q2 razdobljem 2015, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram