Zatvori
Poslovni Puls
12/08/2016

Splitski taksisti "na rubu": Kažu zbog ilegalne konkurencije i Ubera

Splitski taksisti i dalje se bune protiv, kako kažu, nelojalne konkurencije - smetaju im svi, od dobro im znanih ilegalnih prijevoznika do novih u tom poslu - vozača Ubera. Pljušte prepucavanja i prijave i samo je kažu, pitanje vremena kad će doći i do fizičkog sukoba...

"Evo pogledajte, to vam je vozač Ubera. Jel' vidite, na mobitelu sad gleda na aplikaciju, gdje mu je sljedeća vožnja. Stoji na autobusnoj stanici i čačka po aplikaciji", buni se taksist.

Taksisti su na rubu živčanoga sloma, piše HRT.

Prijevoznika na crno, procjenjuju, po gradu je najmanje 500. A Uber, koji je u Split stigao prije dva i pol mjeseca, ne doživljavaju kao zdravu konkurenciju nego kao dobro iskorištenu rupu u zakonu.

Prepucavanja o tome tko je jeftiniji, a tko sigurniji i pouzdaniji, ne prestaju. Taksistima se ne sviđa ni namjera grada Splita da poveća broj dozvola. Napominju kako i ovako nemaju gdje parkirati na stajalištima. Nered u splitskom taksi-prijevozu, kažu, očito nekomu odgovara.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram