Zatvori
Poslovni Puls
13/05/2016

Globalno tržište bespilotnih letjelica vrijedi 127 mlrd. dolara

Revolucija s bespilotnim letjelicama utječe na promjenu svih gospodarskih sektora: od poljoprivrede do filmske industrije. Novo istraživanje PwC-a o komercijalnim primjenama tehnologije bespilotnih letjelica pokazalo je da procijenjena vrijednost novog globalnog tržišta za poslovne usluge u kojima se upotrebljavaju bespilotne letjelice iznosi više od 127 milijardi dolara, stoji u priopćenju...

S obzirom na to da će bespilotne letjelice imati utjecaj na poslovanje poduzeća u velikom broju gospodarskih sektora, PwC je u Poljskoj uspostavio globalni centar izvrsnosti u kojem se klijentima pomaže riješiti poslovne izazove pomoću bespilotnih letjelica i analitike podataka.

Primjena tehnologije bespilotnih letjelica u postojećim poslovnim procesima omogućuje poduzećima iz tih gospodarskih sektora da stvore nove poslovne modele. Svaki gospodarski sektor ima različite potrebe pa su stoga potrebne i različite vrste rješenja baziranih na bespilotnim letjelicama i različitih funkcija bespilotnih letjelica. Nekima je važna brzina leta i nosivost, dok se drugi žele usredotočiti na rješenja koja daju podatke visoke kvalitete u stvarnom vremenu na isplativ način.

Prema PwC-ovom izvješću "Clarity from above“ može se govoriti o tržišnoj vrijednosti rješenja baziranim na bespilotnim letjelicama višoj od 127 milijardi dolara. To je, prema PwC-ovim predviđanjima, vrijednost postojećih poslovnih usluga i rada koje će se u budućnosti vjerojatno zamijeniti rješenjima baziranim na bespilotnim letjelicama. Gospodarski sektor u kojem primjena bespilotnih letjelica ima najveće izglede je infrastruktura u kojoj se govori o tržišnoj vrijednosti od otprilike 45,2 milijarde dolara, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram