Zatvori
Poslovni Puls
26/04/2016

Evo što nas čeka na ovogodišnjem izdanju Shift konferencije

Na press konferenciji održanoj u zagrebačkom sjedištu agencije Five, službeno je predstavljeno ovogodišnje, peto izdanje Shift konferencije, koja je prethodnim izdanjima bila ponajviše orijentirana startupima, no koja se s ovogodišnjim izdanjem okreće ponajprije developerima...

Osim Ivana Burazina, osnivača Shift konferencije i Luke Abrusa, direktora agencije Five i novog glavnog sponzora, okupljenim novinarima obratili su se i predstavnici ostalih sponzora Shift konferencije 2016, a ono što je bilo najzanimljivije čuti su informacije o nagradama na tradicionalnom natjecateljskom dijelu Shifta.

Kako se Shift okrenuo developerima, umjesto "pitcheva" startupa ovaj put će se neposredno pred konferenciju održati Shift Hackathon. Ukupna vrijednost svih nagrada ovogodišnjeg Hackathona bit će veća od 150.000 američkih dolara! Shift Hackathon je natjecanje mladih i talentiranih programera koji će prihvatiti izazov razvijanja potpuno nove aplikacije u samo 24 sata. Timovi kandidata moći će se prijaviti putem službene stranice konferencije, a odabrani će sudjelovati u natjecanju. Najboljih 20 timova će dobiti priliku prezentirati svoju aplikaciju posjetiteljima Shift konferencije i stručnom žiriju na glavnoj pozornici HNK Split te se boriti za nagrade.

Na konferenciji za medije predstavljen je i Five Labs, otvoreni ured agencije Five, u kojem će posjetitelji konferencije moći dobiti savjete iskusnih programera, dizajnera i product managera kako napraviti aplikaciju bez koje više nitko neće moći živjeti. Kroz Five Labs posjetitelji će moći predstaviti svoje ideje, saznati više o cjelokupnom procesu razvoja aplikacija i Design Sprint radionicama, dobiti savjete za unapređenje korisničkog sučelja i dizajna vlastitih aplikacija, te zajedno sa stručnjacima analizirati i poboljšati njihovu arhitekturu i kôd.

Shift Hackaton će se održati 31. svibnja i 1. lipnja 2016., a sama Shift konferencija 2. i 3. lipnja 2016. Dakako, mjesto radnje je i ove godine splitski HNK.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram